Hvordan tilføjer jeg en ekstern kilde til Family Tree?

Nogle gange kan du finde kilder, som ikke er tilgængelige på FamilySearch. Du finder dem måske på en anden hjemmeside, eller du har en papirudgave eller en digital kopi. Du kan indtaste oplysningerne for at tilføje disse kilder til Family Tree. Når du indtaster kilden, kan du enten lave et link til online-kopien eller vedhæfte en digital kopi.

En digital kopi har flere fordele:

• En digital kopi bevarer kilden for fremtidige generationer.
  • Når folk ser en digital kopi, føler de sig mere forbundet med deres aner.
  • Den digitale kopi kan give nye spor til andre forskere, som de kan følge op på.

Du kan identificere disse eksterne kilder i din kildeboks og i Family Tree ved hjælp af dette ikon:

Icon of the planet Earth

Før du begynder

Hvis det er en online kilde, skal du kopiere URL-adressen. Hvis du har papirkopier, skal du gemme dem digitalt på din computer.

• Vi accepterer .jpg-, .png-, .tif-, .bmp- og .pdf-filer. (Brug .pdf til dokumenter med flere sider.)
  • Den maksimale filstørrelse er 15 MB.

Du kan tilføje minder som kilder for afdøde personer. Du kan ikke vedhæfte minder som kilder til nulevende personer. Du kan dog bruge Family Tree-appen til at vedhæfte et fotografi fra din telefon som en kilde.

Trin (hjemmeside)

1. Log ind på FamilySearch.
  2. Naviger til siden for den person, som du har en ekstern kilde til.
  3. Klik på Kilder fanen
  4. Klik på Tilføj kilde.
  5. Klik på Tilføj ny kilde.
  6. Indtast oplysninger om kilden.
    1. Indtast en begivenhedsdato. Datoen giver dig mulighed for at sortere kilderne i kronologisk rækkefølge.
    2. Indtast en titel på kilden.
    3. Klik på Hjemmeside-URL i sektionen Hjemmeside, for at angive en kilde fra en hjemmeside. Indtast URL-adressen til kilden. Klik Tilføj et minde for at uploade et minde eller vælge et billede fra dit galleri. Nedenfor finder du oplysninger om Upload minde og Vælg fra galleri.
    4. Tilføj en tekst, der forklarer, hvor optegnelsen er fundet.
    5. Beskriv optegnelsen. Du kan indtaste en transskription af en kilde eller en uddybende forklaring til et minde.
    6. Angiv en grund til at vedhæfte kilden.
    7. Klik i felterne for hver begivenhed, som kilden dokumenterer.
    8. Hvis du ønsker, at kilden skal stå i din Kildeboks, skal du markere valgmuligheden. Ellers skal du klikke for at fjerne markeringen.
    9. Klik på Gem.

Upload minde

1. I trin 6c ovenfor klik på Upload minde.
  2. Find det gemte emne på din computer, og dobbeltklik på det.
  3. Det uploadede emne bliver en kilde til din ane. Systemet tilføjer det også til dit Mindegalleri på FamilySearch.
  4. Fortsæt med trin 6d ovenfor.

Vælg fra galleri

1. I trin 6c ovenfor, klik på Vælg fra galleri.
  2. Dit mindegalleri åbnes.
  3. Klik på det emne, du vil tilføje som kilde.
  4. Klik på Tilføj.
  5. Fortsæt med trin 6d ovenfor.

Trin (mobilapp)

1. I Family Tree-mobilappen skal du gå til siden Person for den person, som du ønsker at vedhæfte en kilde til.
  2. Klik på Kilde fanen.
  3. Nederst til højre på skærmen skal du trykke på plustegnet.
  4. Tryk på Tilføj kilde med en hjemmeside eller Tilføj en kilde med et foto. Fortsæt med de relevante trin.

Tilføj en kilde med en hjemmeside

1. Indtast kildetitlen.
  2. Indtast en dato (valgfrit).
  3. Indtast URL-adressen på den eksterne kilde.
  4. Tilføj en tekst, der forklarer, hvor optegnelsen blev fundet.
  5. Tilføj noter.
  6. Angiv en grund til at vedhæfte kilden.
  7. Tryk på Gem.

Tilføj en kilde med et foto

1. Tryk på Tilføj foto på en iOS-enhed. Tryk på Tilføj kilde foto på en Android-enhed.
  2. Tryk ud fra listen af muligheder.
    1. Kamera eller Tag foto: Brug din mobilenhed til at tage et digitalt billede.
    2. Kamerarulle, Mine filer, eller Fil: Brug et billede fra din enhed som kilde.
    3. Mit FamilySearch-galleri eller FamilySearch-galleri: Vælg et billede i dit galleri for at bruge som kilde.
  3. Tryk for at vælge et billede fra trin 2. Afhængigt af dit valg skal du klikke påGem eller Upload.
  4. Tilføj en kildetitel.
  5. Tilføj en begivenhedsdato.
  6. Tilføj en tekst, der forklarer, hvor optegnelsen blev fundet.
  7. Tilføj noter. For dokumenters vedkommende kan noterne være et uddrag eller en transskription af dokumentet.
  8. Angiv en grund til at vedhæfte kilden.
  9. Klik på Gem.

Trin (Family Tree Lite)

Family Tree Lite har ikke funktionen Kilder. For at administrere kilder skal du gå inde på hjemmesiden.

Resultater

Hvis du tilføjer URL'en, gennemgår FamilySearch den for at sikre, at dens indhold er egnet til Family Tree. Hvis hjemmesidengodkendes til brug i Family Tree, kan du gemme kilden og fortsætte.

Hvis hjemmesiden endnu ikke er godkendt til Family Tree, beder systemet dig om at indsende URL-adressen til gennemgang. Efter gennemgangen modtager du en meddelelse via e-mail. Herefter kan du vende tilbage til Family Tree, og indtast URL'en igen. Dette sker typisk, når du linker til en hjemmeside, der ikke overvåger indholdet.

Hvis du indtaster en hjemmeside, som FamilySearch anser for upassende, kan du ikke gemme kilden.