Hvordan opretter jeg en kilde i Family Tree?

Hvis du bruger en kilde, der ikke findes på FamilySearch, skal du manuelt indtaste titlen, internetsiden, citatet og noterne. Du kan derefter vedhæfte kilden, hvor der er brug for den.

Når du indtaster kilden, så kom med nok oplysninger til, at en anden person kan finde den.

Trin (internetside)

1. Naviger, mens du er logget på FamilySearch, til personsiden for den person, som kildehenvisningerne henviser til.
  2. Vis personens kilder eller deres slægtskabskilder:
    • Hvis kilden handler om en person, så klik på fanen Kilder.
    • Hvis kilden handler om et slægtskabsforhold som ægtepar, så klik på fanen Detaljer. Rul ned til afsnittet Familiemedlemmer, og klik på redigeringsikonet ved siden af parrets vielsesoplysninger.
    • Hvis kilden handler om et forældre til barn-forhold, så klik på fanen Detaljer. Rul ned til afsnittet Familiemedlemmer, og klik på redigeringsikonet ved siden af barnets navn.
  3. Klik på Tilføj kilde.
  4. Indtast kildeoplysninger i de respektive felter, herunder årsagen til at vedhæfte en kilde.
  5. (Valgfrit) Som standard er det lille felt ved siden af Tilføj til min kilde afkrydset. For at vedhæfte den samme kilde til andre personer eller til slægtskab, så lad den være afkrydset. Du kan derefter bruge din kildeboks til at vedhæfte den, hvor det er nødvendigt, uden at skulle skrive den igen.
  6. Klik på Gem

Den nye kilde tilføjes til den person eller det slægtskabsforhold, som du valgte.

Trin (mobilapp)

I mobilappen Family Tree kan du ikke tilføje kilder til slægtskabsforhold som ægtepar eller forældre til barn-forhold. Du kan dog stadig tilføje en kilde til en person.

1. Naviger til personsiden for personen, som kildehenvisningerne henviser til.
  2. Tap på fanen Kilder.
  3. Tap på +.
  4. Klik på en af valgmulighederne:
    • Søg i databasen med optegnelser efter en kilde, der kan vedhæftes, ved at tappe på Søg i optegnelser.
    • Hvis kilden er online, tapper du på Tilføj en kilde med en hjemmeside.
    • Hvis du ønsker at bruge et digitalt billede, tapper du på Tilføj en kilde med et foto.
  5. Hvis du tappede for at tilføje en kilde med et foto, tapper du på Tilføj foto. Du kan tage et billede med din enhed. Du kan vælge et foto fra din enhed eller dine filer. Du kan gå til dit FamilySearch-galleri for at vælge billedet.
  6. Indtast kildeoplysninger i de respektive felter. Medtag en årsag til at vedhæfte kilden.
  7. Tryk på Gem.

Den nye kilde kommer frem i listen kilder for personen.

Trin (Family Tree Lite)

Kilder kan ikke tilføjes gennem Family Tree Lite. Besøg den fulde hjemmeside i stedet.