I Family Tree kan en person have mere end 1 ægtefælle eller forældrepar. I dette tilfælde kan du vælge den ægtefælle eller de forældre, som du ønsker at se i en stamtavlevisning.

Virkningerne af at indstille den foretrukne ægtefælle eller de foretrukne forældre er:

• Du ser alle ægtefæller og forældre på personsiden.
  • Du ser kun den foretrukne ægtefælle og forældre i stamtavler og på udskrevne familiegruppeoptegnelser. Kun den foretrukne ægtefælles eller forældres efterkommere og forfædre vises.
  • Det er kun dig, der ser dine ændringer til den foretrukne ægtefælle eller forældre. Andre brugere kan vælge deres egen præference.
  • Den foretrukne ægtefælle eller forældre forbliver indstillet, indtil du ændrer den.
  • Indstilling af en foretrukken ægtefælle eller forældre påvirker, hvordan kildeforbinderen virker. Kildeforbinderen afstemmer kun den foretrukne ægtefælle og børn for dette ægtepar.
  • Personsiden viser ægtepar efter vielsesdato. Indstilling af foretrukne forældre påvirker ikke den rækkefølge, som forældrene er vist på, på barnets personside.

Trin (hjemmeside)

Liggende visning

1. Klik i den øverste menu på Family Tree og klik derefter på Slægtstræ.
  2. I øverste højre hjørne af træskærmen skal du klikke på stamtavlevisningen og derefter vælge Liggende.
  3. Find den person, der har flere ægtefæller eller forældre.
    • Hvis du vælger en foretrukken ægtefælle, skal du flytte parret til hovedplaceringen.
    • Hvis du vælger en foretrukken forælder, skal du flytte barnet til hovedplaceringen.
  4. Klik på pil ned for at få vist de andre ægtefæller eller forældre.
    • For at vælge foretrukne ægtefæller skal du bruge pilen ud for ægtefællens navn.
    • Hvis du vælger foretrukne forældre, står pilen til venstre for det felt, der viser forældrene.
  5. Klik på den foretrukne ægtefælle eller forældre.

Personside

1. Klik i den øverste menu på Family Tree og klik derefter på Slægtstræ.
  2. Find den person, der har flere ægtefæller eller forældre.
  3. Klik på personens navn. Klik på personens navn igen i de oplysninger, der vises.
  4. Klik på fanen Detaljer.
  5. Rul ned til bunden af afsnittet Familiemedlemmer.
  6. Klik på Vælg foretrukne.
  7. Klik i vinduet, der dukker op, på enten fanen Foretrukken ægtefælle eller Foretrukne forældre.
  8. Klik på de foretrukne ægtefæller eller forældre.
  9. Klik på Gem.

Trin (mobilapp)

1. Find og tryk på navnet på den person, der viser den ikke-foretrukne ægtefælle eller forælder, i Family Tree-appen.
  2. I bjælken under navnet skal du trykke på Ægtefæller eller Forældre.
  3. Tryk på den lille grå pil til højre for din foretrukne ægtefælle eller forælder.
  4. Tryk på cirklen ved siden af den foretrukne ægtefælle eller foretrukne forælder.
  5. Når du vender tilbage til træet, vises nu den foretrukne ægtefælle eller forælder.

Trin (Family Tree Lite)

Family Tree Lite giver dig ikke mulighed for at vælge foretrukne ægtefæller eller forældre.