Mall:FHC sida kontur Sverige

Från FamilySearch Wiki
Hoppa till: navigering, sök

Denna sida skapades för att ge dig några idéer hur ni kan skapa en Wiki sida för ert eget center. Observera att alla center är olika och du kanske inte behöver alla sektioner.

Var snäll och ÄNDRA INTE I DENNA SCHABLON.. Ändra endast i den sida som skapats genom att använda denna schablon. I annat fall kommer nytt material som läggs in i schablonen att visas i alla nya FHC sidor som använt denna schablon.Stub icon


FamilySearch Denna artikel beskriver de tjänster och resurser som är tillgängliga vid ett Släktforskningscenter i Sverige. En filial/avdelning till Family History Library i Salt Lake City.


(Lägg till en kort information om ert center här och det område den betjänar. Information i kursiv stil nedan är en vägledning for dig och skall tas bort allteftersom du fyller ut sidan. Ta bort kursiveringen från andra texter genom att välja texten och klicka i ”I” rutan Verktygslåda ovanför.)

Centrets kontakter och öppettider

Adress och kartor:

 1. (Adress))
 2. (Inkludera information om ert center som är till hjälp för första gångs besökaren, t ex ingång i den byggnad som används, parkering etc. Använd så många eller så få punkter i listan som behövs.)
 3. (Länka till kartor genom att använda Google (http://maps.google.com) eller andra kartlänkar.)

Telefonnummer:

E-post:

Öppettider:Kalender och evenemang

Kommande evenemang

Lektionsschema

Träningsmöten för personal


Centrets resurser

Samlingar

 • (Lista andra samlingar som ni har, så som olika böcker och mikrofilmer som är inlånade på obestämd tid. Ni behöver inte lista allt material. Ge bara besökare en allmän inblick i era resurser.)

Databases and Software

 • FHC Portal: I detta center finns på Family History Center Portal sida som ger fri tillgång i centret till utmärkt släktforsknings mjukvara och web-sidor som vanligtvis kostar pengar. (. Obs till FHC: Alla center har inte tillgång till denna portal. Om ni inte har det så ta bort hela detta stycke. Om ni har tillgång så ta bara bort den kursiva texten.)

Hårdvara och utrustning

 • (inkluderar de resurser som finns som hjälp för forskning – datorer – mikrofilmsläsare – skrivare etc.)

Tjänster i Centret

Personalens forskningsspecialiteter

(Inkluderar olika tjänster som ert Center tillhandahåller. Lägg till delar för dessa tjänster. Se Mesa Mesa och Logan FHC sidor som exempel.


Resurser inom närområdet

(Denna del skall upplysa om andra resurser inom ert närområde som kan vara bra för individuell forskning t ex Landsarkiv, Stadsarkiv, Hembygdsarkiv, Bibliotek etc.)


Länkar

(Inkludera länkar till andra web-sidor som kan tänkas intressera de som besöker ert Center . Det kan vara Wiki-sidor för orten och länet t. ex.)


Frivilliga vid Centret

(Inkludera information här om de frivilliga ni skulle vilja ha på Centret.)


[view] [edit] [history] [purge] Documentation icon Template documentation
=== Instruktioner för att skapa en sida för ert Center i Wiki
===
 1. ''Sök efter ert FHC i Wiki. En sida har kanske redan skapats. Om så är fallet, hoppa ner till steg 4. Om du inte finner den, gå till steg 2.
 2. Skapa en ny sida en sida för ert Center i Wiki
  1. Gör en sökning på Wiki med den exakta titeln på den sida ni vill skapa. T. ex. ”Kungsbacka Släktforsknings Center.”"
  2. Under Sök resultat, och överst av alla sökresultat kommer ni att se denna titel i rött. Klicka på den röda titeln. Det kommer att ta er till den sida som ni vill ändra för att skapa ert centers sida.
 3. Lägg till denna kontur på sidan som du redigerar:
  1. Klicka på Wikitext i redigera på verktygslinjen.
  2. Skriv{{subst:FHC sida kontur Sverige}}.
  3. Spara sidan. Lägg till i översikten vad ni gjort.
 4. Redigera sidan genom att klicka på Edit this page överst på sidan.
 5. Fyll i informationen om ert center.
 6. Ta bort kursiverad text allteftersom ni fyller i uppgifter.
 7. Community delens länkarpå höger sida av skärmen har länkar till de viktigaste referenslänkarna som hjälper der när ni arbetar med er sida. Ni skall särskilt uppmärksamma:
  1. Hjälp-sidor i wiki som lär er hur ni kan göra olika saker som att länka till andra sidor, lägga till bilder osv.
  2. Wiki Forum Contributor's Corner där ni kan ha kontakt med andra som gör detsamma som ni
  3. Community Center - se vad andra gör på Wiki

Ytterligare saker att tänka på:

 • Viktigt:  : Information om SDH:s lära skall inte finnas på denna sida. Wikis läsare finns över hela världen och med individer från olika trossamfund, som älskar släktforsknings arbete för dess egen skull och det är därför inte en plats för SDH:s lära. Detta inkluderar Power Points presentationer och andra dokument som kan innehålla doktrinell information. Se Wiki Purpose och Appropriate Topics för mera information.
 • Wiki utbildare: Ni uppmanas att välja ut en person som kan vara en Wiki utbildare (För närvarande är detta ett test program). Denna tränare skulle ha ansvaret för för att skapa och redigera centrets Wiki sida och sedan fortsätta med att träna andra som arbetar i centret hur man använder Wiki för att hjälpa andra och hur man bidrar till Wiki. Det vore bra för en Wiki utbildare att vara:
 • Bekant med datorer och teknik ( en bakgrund i att bygga websidor och även att ha arbetat med Wiki tidigare är ett plus men inte ett krav eftersom detta kan läras.)
 • Villighet att utbilda andra
 • Mer om hur man väljer en Wiki utbildare...
 • Ytterligare information: Wiki sidorna har skapats med ett antal sektioner som redan finns där. Dessa behövs inte inkluderas på varje sida och det kan finnas andra delar som ni finner är viktigare för ert center att ha. Sök på ”Family History Center” för att se exempel på vad andra gör i Wiki.
 • Hjälp ditt center att hittas:Lägg till länkar på ert centers sida från andra sidor som kan relateras till ert center som ort och läns sidor i Wiki.
 • Lång sida? Om du har en massa information om ert center som skall läggas in på hemsidan, så kanske ni vill dela er till flera sidor. När man gör så, skall ni skapa sidorna som ”undersidor”. Dessa sidor börjar med samma namn som huvud-sidan, sedan läggs ett ”/” till och därefter namnet på sidan.
T.ex. för att skapa en undersida för (Centrets kontakter och öppettider), skapar du en ny sida i Wiki med titeln ”Kungsbacka Släktforsknings Center/Centrets kontakter och Öppettider”. Fastän det är en lång titel så ger det möjligheten att gruppera olika sidor i sök resultatet och om ni någonsin behöver ändra namnet på huvudsidan, så kommer också undersidorna ändras.
 • Flersidiga länkar: Ni kan också skapa ett smörgåsbord som länkar huvudsidan och alla undersidorna tillsammans så att besökare på vilken sida som helst har länkar till alla övriga sidor. Se… t.ex. ( ett exempel har ännu inte skapats; kommer att inkluderas här när det är färdigt.)
  fmbox-systemfckLR

" style=" background-color: #ecfcf4; ">