Difference between revisions of "Quebec, Catholic Parish Registers (FamilySearch Historical Records)/Known Issues"

From FamilySearch Wiki
Jump to: navigation, search
(revise text)
(add Q&A #8)
Line 45: Line 45:
  
 
'''Question #7:''' The records for the years 1885 -1887 are missing from both the Quebec, Catholic Parish Registers, 1621-1900 &gt;Saint-Cyrille &gt;Saint-Cyrille-de-Wendover and Sainte-Clothilde-de-Horton &gt; Sainte-Clothilde-de-Horton collections. How can I view the images?<br>'''Answer #7''': The records for these years are not available at Family Search. However, they can be viewed through Ancestry.com no charge at a [https://www.familysearch.org/locations FamilySearch Center] near you.  
 
'''Question #7:''' The records for the years 1885 -1887 are missing from both the Quebec, Catholic Parish Registers, 1621-1900 &gt;Saint-Cyrille &gt;Saint-Cyrille-de-Wendover and Sainte-Clothilde-de-Horton &gt; Sainte-Clothilde-de-Horton collections. How can I view the images?<br>'''Answer #7''': The records for these years are not available at Family Search. However, they can be viewed through Ancestry.com no charge at a [https://www.familysearch.org/locations FamilySearch Center] near you.  
 +
 +
'''Question #8''': Where can I see records for Hull or Gatineau, Quebec?<br>'''Answer #8''': The parish for Hull was opened in 1871 but the registers between 1871 and 1886 were burned. FamilySearch does not have online records after that date. Records in this collection for other parishes in Hull county are found at Cantley, Old Chelsea and Pointe-Gatineau.<br>The site of the Institut Drouin at [http://www.genealogiequebec.com http://www.genealogiequebec.com] includes all marriages for Hull up to 1911.
  
 
If you encounter additional problems with this collection, feel free to report them at [mailto:support@familysearch.org support@familysearch.org]. Please include the following information:  
 
If you encounter additional problems with this collection, feel free to report them at [mailto:support@familysearch.org support@familysearch.org]. Please include the following information:  
Line 57: Line 59:
 
Your assistance will help ensure that future revisions will be considered.  
 
Your assistance will help ensure that future revisions will be considered.  
  
Return to the [[Quebec, Catholic Parish Registers (FamilySearch Historical Records)|Quebec, Catholic Parish Registers (FamilySearch Historical Records)]] Learn More page.
+
Return to the [[Quebec, Catholic Parish Registers (FamilySearch Historical Records)|Quebec, Catholic Parish Registers (FamilySearch Historical Records)]] Learn More page.  
  
 
Return to the [https://www.familysearch.org/search/collection/show#uri=http://hr-search-api:8080/searchapi/search/collection/1321742 Quebec, Catholic Parish Registers, 1621-1979] collection at FamilySearch.org.<br>
 
Return to the [https://www.familysearch.org/search/collection/show#uri=http://hr-search-api:8080/searchapi/search/collection/1321742 Quebec, Catholic Parish Registers, 1621-1979] collection at FamilySearch.org.<br>
  
 
&nbsp;
 
&nbsp;

Revision as of 18:05, 26 September 2012



Known Issues

Question #1: Are there images for Cloridorme > Sainte-Cécile-de-Cloridorme > for the years 1881-1884?
Answer #1: The records on the microfilm are not in chronological order. The record title should read Cloridorme > Sainte-Cécile-de-Cloridorme > Baptêmes, mariages, sépultures 1873-1884. The following table shows the images and their corresponding years.

Images Years
1, 2 1873 index
3 to 60 1874-1879
61 to 67 1881
68 to 74 1882
75 to 82 1883
83 to 93 1884
94 to 105 1880

Question #2: How can I see the images for 1880, septieme and huitieme fueillets (pages 7 and 8) from the records at Cap-d'Espoir > Saint-Joseph-du-Cap-d'Espoir > Baptêmes, mariages, sépultures 1867-1884?
Answer #2: The images should have been located between images 162 and 164 at Cap-d'Espoir > Saint-Joseph-du-Cap-d'Espoir > Baptêmes, mariages, sépultures 1867-1884 but were not filmed correctly. The images can be viewed through Ancestry.com at no charge at a FamilySearch Center near you.

Question #3: Are there records for Saint-François-de-l'Île-d'Orléans?
Answer #3: The records for the parish of Saint-François-de-l'Île-d'Orléans are found under the heading of Saint-Francois. Note that not all of the Baptêmes, mariages, sépultures 1679-1789 records are in chronological order, particularly images 400 to 450.

Question #4: Where can I view pages 200 and 201 from the records at La Malbaie > Saint-Etienne-de-la-Malbaie > Baptêmes, mariages, sépultures 1850-1868?
Answer #4: Pages 200 and 201 where missed in the filming process. The images can be viewed through Ancestry.com at no charge at a FamilySearch Center near you.

Question #5: Where can I locate the records for Saint-Edouard-de-Napierville?
Answer #5: The Saint-Edouard-de-Napierville records are mislabeled and are found at Saint-Edouard > Saint-Edouard-de-Saint-Georges.

Question #6: Where can I see the Images for Saint-Tites-Des-Caps, 1879?
Answer #6: Feuillets deuxieme through onzieme where missed when filming the records for 1879. However, they can be viewed through Ancestry.com at no charge at a FamilySearch Center near you.

Question #7: The records for the years 1885 -1887 are missing from both the Quebec, Catholic Parish Registers, 1621-1900 >Saint-Cyrille >Saint-Cyrille-de-Wendover and Sainte-Clothilde-de-Horton > Sainte-Clothilde-de-Horton collections. How can I view the images?
Answer #7: The records for these years are not available at Family Search. However, they can be viewed through Ancestry.com no charge at a FamilySearch Center near you.

Question #8: Where can I see records for Hull or Gatineau, Quebec?
Answer #8: The parish for Hull was opened in 1871 but the registers between 1871 and 1886 were burned. FamilySearch does not have online records after that date. Records in this collection for other parishes in Hull county are found at Cantley, Old Chelsea and Pointe-Gatineau.
The site of the Institut Drouin at http://www.genealogiequebec.com includes all marriages for Hull up to 1911.

If you encounter additional problems with this collection, feel free to report them at support@familysearch.org. Please include the following information:

  • If searching a specific collection: please include the name of the collection; include all search criteria used, including name, event, dates and places.
  • If browsing this collection: please include the full path you followed to where the problem occurred. The browse path is located above the Image viewer window.

For example: Quebec, Catholic Parish Registers, 1621-1979 > Acton-Vale > Saint-André-d'Acton > Baptêmes, mariages, sépultures 1877-1899 > Image 10 of 1262

  • If you are reporting a technical issue: please include your operating system and browser version, such as Windows XP and Internet Explorer.

Your assistance will help ensure that future revisions will be considered.

Return to the Quebec, Catholic Parish Registers (FamilySearch Historical Records) Learn More page.

Return to the Quebec, Catholic Parish Registers, 1621-1979 collection at FamilySearch.org.