Søndre Høland Parish, Akershus, Norway Genealogy

From FamilySearch Wiki
(Redirected from Søndre Høland, Norway)
Jump to: navigation, search
Norway
Akershus County
Søndre Høland


Guide to Søndre Høland, Norway ancestry, family history, and genealogy: birth records, marriage records, death records, census records, and military records.

Church Records

See Høland (Løken)

Census Records

See Høland (Løken)

Court Records

Land Records

Farm Books

Farm Names

Gårds- og slektshistorie for Høland og Setskog vol. 1

MAIN FARMS: Sub-farms.

STAKABY: Bråten, Digernes, Engen, Fallet, Gjershaugen/ Kulterud, Rørvik, Stolpevika, Vangen.

KOLSTAD: Bekken, Brudal, Engen/ Kolstadengen, Fossli, Fossum, Kalveneset, Kolstadøya, Mortøya, Sætra/ Kolstadsætra, Vika.

SKJEGGENES; Neset, Sørli, Vestby, Øya.

FLÅTUKKEN: Bråten/Spikerhøyden, Holmedal, Lysaker, Lystad, Moen-Nymoen,

Rakkestadsætra, Tromåsen, Vestli.

BOLSTAD: Fagersand, Moen, Nygård, Spjutvik, Sætra-Kjersundsætra.

GÅSVIKEN: Delingsby, Fleskeslora, Gåsviksætra, Hallangstua, Holen, Krokvassheie, Mortegropa, Svartberg, Åserud.

KALDAKER: Bjørknes, Buer, Fagerlien, Fjell, Furunes, Gullhaug, Heggedal, Heimro, Holm, Holtet,  Løkka, Løkken, Oppheim, Skjønhaug, Solberg, Stensrud, Årnes, Åsen,

KINNESTAD: Blakkestad, Blakkestad med Berger, Furuli, Galgeholtet, Hage, Hauger, Holmen,  Kinnestadsætra, Lia, Linnerud, Lund, Malnes, Moseby, Myrvoll, Neset, Nordby, Olberg, Ringstad, Setskog, Skogtun, Vangen, Velta, Åsnes,

GRAVHOLT: Gran, Graverholt, Slora, Steinby.

HVERVEN: Aurbakk, Bråten (Iversbråten), Gulltjernmoen, Haugen, Langsrud, Nyborg, Oddevald, Tjernsmo, Urvasslia.

GLØTTA: Alders Hvile, Basserud, Bergheim, Eikeheilia, Gløttaengen, Grasmoen, Pynten, Saga, Skogli, Solvik, Vik, Østby, Åser.

TANGEN: Eikeheia, Eikeheie, Eikeheisætra, Krogstad, Søjåker

FAGERMOEN: By - Moseby, Fagermosætre, Fallet, Gullberg, Haukelund under Hverven, Lasserud, Myrås, Ringvold, Rønningen.

BUNES: Bunessætra, Fossen, Halvorsrud, Haugen, Kjelvei.

ÅMOT: Barkul, Bråten, Bådalen, Eiet, Fallet, Gadderud, Høgdesætra, Køya, Ladeholen, Linholen, Moen/Sætermoen, Sagstuen, Settemoen, Sjøberg, Stubberud, Sætra, Veiby, Ødegården, Åmot.

Gårds- og slektshistorie for Høland og Setskog vol. 2

KJELLE: Borstad, Hvitmyren, Myrvoll, Nyberget, Nyhus, Solhaug.

EID EIDSVERKET: Bernhus-Bergenhus, Bernhus, Brustad, Bråten, Fallet, Hage, Hagelund, Haugen/ Mjølnerhaugen, Holtet, Jordet, Katterud, Lia, Møllerhaugen, Pettersborg, Pålsrud, Sand, Smedstuen/ Smedhaugen.

HEBEKK: Enerhaugen, Enerud, Holen, Høybråte, Ilebekk, Jonsrud, Jordet, Kongsenghaugen, Sandvika, Skjønhaug, Studøiet, Taiet, Øverby.
ILEBEKK MELLOM: Berger, Hagen, Holen, Lier, Lillehol.

ILEBEKK SØNDRE: Haugen, Håby, Ilemyra, Lang, Myrvang.

ØSKEN: Fallet, Jonsrud, Mansås, Moen, Nordby, Nyheim, Øsken.

DRØVERUD (DRAUERUD): Voldhaug.

RINGSTAD: Engen, Keiserud, Koppås, Lysaker, Smedsrud, Stasenga, Sørli, Sætra.

MAURTUEN: Haugerud, Høkstad, Sæterskogen.

KLAVA: Ballerud, Granli, Moen, Vestli.

KINGSRUD: Friheden, Holmen, Høglund, Langbrekke, Melleby - Fagerli, Mellomneset, Nordengen, Verkstuen.

BRANGERUD: Bakketun, Bergli og Rognaas, Jorud, Oppstua, Norstua, Søstua, Ødegården, Daleby, Rogner, Vigeby/ Veiby.

GREPPERUD NORDRE: Bråten, Engen Ødegården, Eriksrud, Grepperudjordet, Jordet, Sandbo, Vesterud.

SLORBAK: Gunhildrud, Slorbak.

Gårds- og slektshistorie for Høland og Setskog vol. 3

GARSVIK: Havnås, Myrvoll, Skjønhaug.

GROMSRUD: Bråten, Gromsenborg, Gromsrudsætra, Hellerud/Hellebakken, Skolestuen, Smedstuen, Sørli.

KNOLL: Granerud, Haugen, Hellebakken, Leirdalen, Lillehaugen/Veslehaugen, Myrvoll, Nordli, Sandaker, Sandbakken, Åserud.

KOMNES VESTRE: Vestby Nordre, Vestby Søndre.

KOMNES ØSTRE: Bråten/Skorsteinsbråten, Ransberg, Skovholt Skolestua.

HORNÅS: Evensrud, Gullberg, Halvorsrud, Hornåseng, Maltjernmoen Moen, Melby, Årnes.

RUUD ØVRE: Bergerud, Eriksrud, Hagen, Kvernhaugen, Sannerud.

SKAMO: Bråten, Hauger, Haugerud (Fløtningstykket).

BURHOL: Burholhagen/Hegen/Hage, Dalhaug, Engen, Sydenga, Frilund, Hagen, Hones, Jensrud, Langset, Lund, Taiet.

SKREPSTAD VESTRE: Bråten, Dalby, Furulund, Jensrud, Holtet, Jegerstuen/Kristiansborg,  Kalinborg/Kalundbråten, Sletner.

SKREPSTAD NORDRE: Alfheim, Bekkhytta, Bergan, Bjørkelangen, Bøglarhult, Eng, Granby, Hovland, Linderud, Nordby, Nordre Linderud, Norum, Ringvold, Skolestuen, Nordgården, Søby, Ødegård, Østegarden.

SKREPSTAD ØSTRE: Burholsætra, Kalinborg, Skrepstad Østre Henrikstua, Oppstuen, Søgarden,  Søstuen.

BLIKSRUD: Bakken, Nestun, Østun, Damslora, Delingsby, Furulund, Holen, Kjelsrud, Moseby, Skansen, Skovly, Østli.

Gårds- og slektshistorie for Høland og Setskog vol. 4

BRÅTHE: Bergerud, Fossen, Holmen, Hytta, Kastellet, Løkka, Nylenna, Vormsund, Østmo.

KINDERSLUND: Engen, Haubach, Haugen, Havnås, Henningsbekk, Huset, Kinderslundskog, Skovregn, Sørli.

BERGSJØ MED SLORAFOSS: Bergsjø, Bergsjøskog, Bilet, Fagerås, Haltorp, Jødal, Myrvoll, Nygård, Slorafoss, Tangen, Taraldsrud, Ødegården.

YDERSNES:

SØRSLORA: Strømnes.

VENNEMO: Bråten, Fjell, Krogstad, Langsrud, Ringstad, Sandbakken, Skogsberg, Steinhaugen, Vennemo Nordre.

EVENBY NORDRE: Haraldstad, Haugen, Mansås, Samelrud, Sandby, Sloreby, Åsheim.

EVENBY SØNDRE: Bekken, Bjerke, Bålerud, Fjellbo, Haugerud, Myrås, Sørli, Åsnes.

LUND: Amsterdam, Fossum, Hamborg, Kverner, Lerdalen,  Lundsverket, Moserud, Skogheim, Strømsberg.

PAVESTAD: Keiserud, Langseth, Måstad, Viken, Østli, Åbogen.

SKULERUD: Bjerkholt, Brattås, Damsaga Saga, Furuset, Haugen, Linderud, Løvli, Moen, Sandem,  Tangen, Åser.

STUDSRUD: Barhaug, Bjørnstad, Grønvik, Hagen, Solbakken, Vestengen.

SKAREBØL: Bråten, Falkenås, Haga, Hauger, Koldberg, Norderhaug, Nygård, Snurua, Veiby. Veslebråten.

SOPRIM: Amerika, Bjurbekk, Fossen, Gunnarsvika, Haukøya, Knutsdal, Lervik, Narvestad, Sand, Saga, Sagbråten, Soprim, Sundby, Tangen, Vadalen,

BØEN: Bakker, Fossheim/Saga, Hannover, Holtet, Langnes, Lillo, Nordby, Skårseth.

HOLMBRO: Fossen, Moen.

BASNES:

HALSNES: Lamberg.

SNARHOLT:

MOSEBY: Moen.

Gårds- og slektshistorie for Høland og Setskog vol. 5

KOPPERUD: Høyendal, Kopperudtangen, Nordli (Tuten).

KROK NEDRE: Nordby, Paradis, Rokka, Sandskrok, Sørby.

KROK ØVRE: Fjellengen, Fjellengen (Halsteinshytta), Larsbråten, Smedby, Sørli, Vestby.

SYLJUÅS: Bergerud, Engemyra, Engebråten, Ødegård.

STENERSBY: Basmoen, Furulund, Moen, Skolestuen, Svenneby, Sørli, Åser.

YDERSBOND: Enger, Haugen, Mosen, Nordli, Vestli.

BUNES SØNDRE: Bunesskogen, Haga, Iversby, Kilegård, Lilleheim, Myra, Myrvang, Nygård, Nygård, Skjønhaug, Tuverud.

BUNES NORDRE: Gottenberg, Klemetsby, Kvernbak, Korperud, Kulterud, Lunde, Norderhaug.

STOMPERUD: Begyndelsen, Behim, Løken, Løvbråten, Løvholen, Osen, Stomperud,  Stomperudhagen, Taraldstykket, Østby.

SALSTROKKEN: Berg, Bjørneby, Bråten, Dammyr, Frydenberg (Sandvikskiftet), Høylund, Jensegg, Løvås, Nyengen, Nygren, Salstrokken, Sandvik, Smørklev, Tindalen.

KRAGTORP NEDRE: Bergenhus, Elverum, Haugen, Rustad, Taie, Åseby.

DRAGTORP ØVRE: Brubak, Delingsby, Elverum, Elvestad, Enger, Kleven, Langstad, Leina, Skolestuen, Slorbak.

RUUD: Gresslien, Nymoen, Persmoen, Rudsberget, Sannerud, Vestviken.

BJERKENES SØNDRE: Engen, Vetlerud.

BJERKENES NORDRE: Ødegården.

DALTORP: Daltorp, Helgerud, Revjaholen.

STRAND ØSTRE: Halvorsrud, Halvorsrud Nordre, Lier.

HOLM: Brudal, Fusker, Skjønneberg.

KOLLERUD: Trinberg, Vestli.

TORP: Elvestad, Fiskefadet, Grina, Haga, Kirkerud, Tangen, Torper.

Gårds- og slektshistorie for Høland og Setskog vol. 6

NES ØSTRE: Arstun, Attunderbråten, Fauli (Fugli), Gullberg, Lillebekk, Lillo, Lybekk, Nordgarden, Sønes, Nordstun, Søstun, Veststun

VESTRE NES: Haugen, Nordigarden, Skjønnhaug, Slottet, Søgarden.

BERGER: Bråtan, Dreier, Nordsteinhaugen, Oppstua, Ringhaug, Smedby, Steinhaugen, Søstua,  Øststua.

BRAUTMET: Brauter, Brautmetskau, Hagen, Holen, Nordstua, Skolestua, Søstua, Østnor.

HJELLEBØL: Bjørneby, Hjellebølhagan, Rosenlund, Nordby, Rosenlund, Lund, Skauen.

BORGERSRUD (BØRGERSRUD): By, Dalen, Faulesangen Sangen, Grønnvoll, Måsaby, Nordstua, Nylenda, Oppstua, Solvang Faulenebb, Sjøberg, Søstua, Vesterås, Veststua, Ødegården, Østli.

LØREN: Borgen, Bråtan, Holtet, Høgda, Kopperud, Linderud, Lykkja, Løvestad, Neset, Nordstua Kopperud, Nordstua Løren, Salerud, Skredderhaugen, Slettner, Smedsrud, Søstua, Kopperud.

Genealogy

Probate Records

1680-1853: Records are found in Nedre Romerike judicial district.

1719-1807: Clerical probate records are found in Nedre Romerike deanery.

References

-Løwe, Gunn Cathrine Varder og Ottesen, Odd: Gårds- og slektshistorie for Høland og Setskog, Oslo: Aurskog og Høland kommune, 1999. Vol. I

-Løwe, Gunn Cathrine Varder og Ottesen, Odd: Gårds- og slektshistorie for Høland og Setskog, Oslo: Aurskog-Høland kommune, 2001. Vol. II

Wennemo, Arnfinn, Løwe, Gunn Cathrine Varder og Ottesen, Odd: Gårds- og slektshistorie for Høland og Setskog, Oslo: Aurskog-Høland kommune, 2003. Vol. III

-Wennemo, Arnfinn og Ottesen, Odd: Gårds- og slektshistorie for Høland og Setskog, Oslo: Aurskog-Høland kommune, 2005. Vol. IV

-Wnnemo, Arnfinn og Ottesen Odd: Gårds- og slektshistorie for Høland og Setskog, Oslo: Aurskog-Høland kommune, 2007. Vol. V

-Myrheim, Frode og Ottesen Odd: Gards- og slektshistorie for Høland og Setskog, Oslo: Aurskog-Høland kommune, 2010. Vol. VI