România Inregistrari de Breasla si Ucenicie

From FamilySearch Wiki
Jump to: navigation, search
România Gotoarrow.png România Inregistrari de Breasla si Ucenicie
Google translate.jpgAcest articol a fost tradus de la un articol original, în limba engleză. Vă rugăm să citiți și corecta orice gramatică sau erori de sintaxă. Apoi elimina acest șablon.

Link la acest articol în limba Engleză


Inregistrari de Breasla si de Ucenici au fost pastrate pentru cei care au intrat in ucenicie cu negustori, mestesugari, si alte mucnitori calificati. Inregistrari incepe in 1450 si reprezinta unele dintre cele mai vechi inregistrari de istorie de familie in Romania. Ei au fost mentunite pana la aproximativ anul 1800. Aproximative 5 – 10 la suta din populatia generala contractat ucenicie. Aceste inregistrari pot fi folosite pentru a colectia inromatii cu privere la ucenic si membrii familiei sale, si sunt utile mai ales in cercetare devreme, atunci cand alte inregistrari de istorie de familie nu exista.

Informatii Furnizate
Numele persoanelor cu care ucenicul este ucenicia. Numele ucenic, varsta sau data nastierii, locul de origine sau de residenta, numele si relatii cu alti membri ai familiei si tipuri de competente pentru a fi invatate. Unele inregistrari breasla, de asemenea, lista datele de nastere si de casatorie ale membrilor familiei.

Locatie
Arhivele regionale de Archivele Nationale ale Romania


Bibloteca Istoria Familie nu are nici inregistari breasla nici ucenici.