To request editing rights on the Wiki, click here.

Heerlen Netherlands Military Family History Center/Dutch/Home

From FamilySearch Wiki
Jump to navigation Jump to search
Om bewerkingsrechten op de Wiki aan te vragen, klik here.

Family History Center Heerlen[edit | edit source]

Jump to navigationJump to search ======

This article describes the services and resources available at a Family History Center, a branch facility of the Family History Library.Family History Center

To view this website in English, click here.[edit | edit source]

Heerlen Netherlands Military Family History Center

Gebied van dienstverlening[edit | edit source]

Of u nu nog maar net uw wortels begint te traceren of extra middelen nodig heeft om uw zoekopdracht te voltooien, het Family History Center Heerlen biedt toegang tot de uitgebreide bronnen die beschikbaar zijn via FamilySearch International. Het Family History Center Heerlen bedient het gebied in de Nederlandse provincie Limburg, de stad Weert en zuidwaarts en de gehele Belgische provincie Limburg. Het centrum is geopend voor het publiek en de toegang is gratis. Iedereen is welkom! Groepsbezoeken kunnen wij ALLEEN op basis van een bevestigde reservering regelen.

Hoe kunt u ons vinden?[edit | edit source]

Centrum Contacten en Openingstijden[edit | edit source]


Lokatie & Kaart: https://showmystreet.com/map-streetview/#uam03_3k2p4_44.0_2g40

Addres: Burgemeester de Hesselleplein 26a, 6411 CH, Heerlen

Taal: Nederlands en Engels.

 1. Rijdt door het hek dat met de link hierboven is afgebeeld. Deze wordt open gehouden tijdens de openingstijden van het Family History Center. Na 50 meter aan de linkerkant vindt u het kerkgebouw waarin het Family History Center voor familiegeschiedenis gevestigd is. Er zijn 15 gratis parkeerplaatsen beschikbaar voor het gebouw.
 2. Bushalte Theater Heerlen, 450 meter, 5 minuten wandelen.

Telefoon: 00 31 (0)45-571 78 63

E-mail: heerlen@ldsmail.net

Openingstijden:

 • Woensdag: 19:00-21:00 h.
 • Donderdag: 13:00-16:00 u.
 • Zaterdag: 12:00-17:00 u.

Vakantieschema:

Een bezoek plannen[edit | edit source]

Ons Family History Center wordt bemand door regionale familiegeschiedenisadviseurs die u kunnen helpen om te beginnen met familiegeschiedenisonderzoek. Zij kunnen u begeleiden bij het gebruik van de middelen en apparatuur van het Family History Center. Als u van plan bent een bezoek aan ons centrum te brengen om uw genealogie te beginnen, schrijf dan op wat u weet over de familie die u wilt onderzoeken: Namen, geboorten / huwelijk / sterfdata, en Geboorte / Huwelijk / Dood, Stad en Staat of provincie. Kies een onderzoeksdoel: bijvoorbeeld - 2 generaties terug. Dit zal onze vrijwilligers helpen om u te leren waar u het beste kunt kijken.

♥Belt u alstublieft op voorhand en bevestig uw groepsbezoeken.♥

Vindt een Family History Center en bij FamilySearch aangesloten bibliotheken bij u in de buurt.

https://www.familysearch.org/locations/#

Kalender en Evenementen[edit | edit source]


Aankomende evenementen[edit | edit source]


Family History Center Heerlen Houdt Open Dag[edit | edit source]

Datum:            zaterdag 7 september 2019

Tijd:                12.00 – 15.00 uur

Plaats:             Family History Center, Burgemeester de Hesselleplein 26a, 6411CH Heerlen

                        Kerkgebouw van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen

Deze OPEN DAG heeft als motto: ZOEK UW NAAM BIJ ONS OP EN KLIM IN UW STAMBOOM.

FamilySearch.org presenteert; Unieke onvolprezen Familiegeschiedenisonderzoeksmethode via de computer - Eenvoudiger en vooral veel sneller – Veel deskundige hulp aanwezig bij introductie nieuw systeem van onderzoek – Gratis Inschrijven Cursus Stamboomonderzoek .

Aanleiding van deze Open Dag.

De toenemende belangstelling voor familiegeschiedenis en alles wat te maken heeft met het opzoeken van overleden verwanten is de aanleiding voor het houden van een Genealogische Open Dag in het Family History Center te Heerlen.

Iedereen is welkom op zaterdag 7 september 2019 van 12.00 tot 15:00 uur. Het adres is Burgemeester de Hesselleplein 26a in het centrum van Heerlen.

Historie in vogelvlucht.

In 1938 begon de Genealogische Sociëteit van Utah (GSU), thans FamilySearch, met het microfilmen van archieven. Sindsdien heeft zij dit in meer dan 200 landen gedaan. Dit is een veel gebruikte manier om gegevens uit oude archieven te bewaren.

FamilySearch-projecten voor het vastleggen van archieven wereldwijd produceren momenteel meer dan 80 miljoen afbeeldingen per jaar. FamilySearch beschikt over kopieën van vrijwel alle aktes van geboorten, huwelijken en overlijdens evenals dopen, trouwen en begraven in Nederland, België en Duitsland die voor publicatie zijn vrijgegeven.

In de laatste 9-10 jaar heeft de GSU haar meer dan 2,5 miljoen microfilmrollen bijna geheel gedigitaliseerd en zijn deze via haar internetwebsite www.FamilySearch.org te doorzoeken. FamilySearch.org publiceerde recentelijk haar 2,5 miljardste digitale beeld van historische akten. Dit brengt het totaal van doorzoekbare annalen en beelden nu op meer dan 5,8 miljard.

Centra voor familiegeschiedenis.

FamilySearch heeft meer dan 5.100 centra voor familiegeschiedenis in 140 landen over de hele wereld. De centra zijn takken van de Family History Library, vaak gelegen in kerkgebouwen van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen Der Laatste Dagen. Hun doel is om mensen te helpen met hun genealogie en hulp en toegang te bieden tot genealogisch materiaal en software geleverd door FamilySearch.

Wat is er op die Open Dag te doen?

Gedurende de gehele dag kan men gratis op het Internet terecht door middel van een van de 15 daar aanwezige computers om in de verslagen van uw eigen voorouders, te zoeken. Dit niet alleen onder begeleiding van deskundige hulp maar tegelijkertijd wordt er goed gebruik gemaakt van een heel speciaal algoritme dat de onderzoeker ten dienste staat wat met chirurgische precisie hun voorouders aanduid. Dit heet “Record Hints” en het is een onvolprezen nieuw systeem dat nog veel introductie behoeft en de mensen kunnen er direct mee aan de slag. De aanwezige deskundige leiding assisteert hen hierin en daardoor kunnen de bezoekers die er gebruik van maken meteen succes hebben.

Gratis cursus Stamboomonderzoek.

Op deze open dag is kan men zich ook inschrijven voor een gratis cursus stamboomonderzoek voor beginners inclusief het leren omgaan met dit nieuwe onvolprezen systeem. In plaats van slechts een cursus familiegeschiedenis, klassikaal, met weinig persoonlijke aandacht, wordt men niet alleen één op één geïnstrueerd, maar ook nog eens met behulp van de akten van de cursist zijn eigen voorgeslacht als trainingsmateriaal. Men gaat dus meteen met zijn eigen voorgeslacht aan de slag. Na afronding van de cursus is men in staat niet alleen volledig zelfstandig onderzoek te doen naar zijn of haar voorouders maar ook om dit nu, én veel sneller én ook nog veel gemakkelijker te doen dan dat dit al eerder mogelijk was met de internationaal allergrootste en gedigitaliseerde microfilmbeelden collectie online.

We willen graag zo zoveel mogelijk mensen te bereiken om aan hen dit nieuwe systeem te introduceren waarna men, na het volgen van een gratis cursus familiegeschiedenisonderzoek, klaar is om het nieuwe systeem zelf te leren toe te passen in hun eigen leven. Dit vergt enige voorbereiding maar het is gemakkelijk aan te leren omdat het zo goed is voorbereid. We willen graag alle mensen geheel gratis ten dienste staan die het willen proberen om hun brandend verlangen te stillen om te weten wie hun voorouders zijn. Deze zijn nu veel gemakkelijker en veel sneller op te zoeken met het nieuwe systeem, INTERNATIONAAL! Er zijn geen landsgrenzen meer met het nieuwe systeem.

Hoe u uzelf veel tijd kan besparen.

Hebt U graag voldoende tijd om te worden begeleid, neem dan de tijd om u voor te bereiden. Dan gaat het veel sneller met uw onderzoek op de Open Dag ter plekke. Het beste is dat u alvast uw persoonlijke account aanmaakt op www.FamilySearch.org en dan uzelf, uw ouders en uw grootouders met al hun volledige voornamen goed invult.

In geval u jonger dan 30 jaar bent neem dan ook de tijd om navraag te doen naar enkele van uw overgrootouders en vul deze alvast in op www.FamilySearch.org.

Dit bespaart u veel tijd terwijl u het Centrum tijdens de open dag bezoekt omdat u dan veel sneller geholpen kunt worden met het vinden van uw voorouders. Dit is een echte aanrader om zoveel mogelijk profijt te hebben op die dag van de deskundige hulp die daar aanwezig is en welke u heel graag verder wil helpen.

Hoe maakt u een account aan op FamilySearch.org? Hier is een tutorial die u laat zien hoe dat moet;

Family Search: Creating an Account and Adding Yourself  door David Willis  12 minuten.https://www.youtube.com/watch?v=PNvyIOKFj_A

Vergeet vooral niet om uw vers aangemaakte Gebruikersnaam en Wachtwoord mee te nemen om daarmee samen met de begeleiding op de Open Dag te kunnen inloggen.

Indien het u niet lukt om een account aan te maken, geen probleem. De aanwezige deskundige hulp zal dit dan graag voor u doen, zodat u op die dag  zelf niets hoeft te missen.

Hebt u belangstelling voor stamboomonderzoek en weet u wie uw grootouders zijn, dan kan het Family History Center, met zijn vele gratis ter beschikking gestelde diensten, u hoogst waarschijnlijk verder helpen.

Voor alle verdere inlichtingen over de Open Dag kunt u bellen en e-mailen met Jos van Gemert, tel. 00 31 45-571 78 63 [[1]] , Leider Tempel- en Familiegeschiedenis Consulenten van het Family History Center Heerlen.

Klassen Schema[edit | edit source]


Familiegeschiedeniscursus met een Records Hints Training voor beginners. De datums en tijden zullen worden aangekondigd tijdens de Open Dag training.

Trainingsvergaderingen Staff[edit | edit source]


Centrum Bronmaterialen[edit | edit source]


Wat Is de FamilySearch Catalog?[edit | edit source]
De FamilySearch Catalog (voormalig Family History Library Catalog) beschrijft genealogische bronnen van FamilySearch.org, de Family History Library, en geselecteerde FamilySearch Centers.[edit | edit source]

De Catalogus is een gids voor geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten; volkstellingsakten; kerkregisters; boeken; tijdschriften; familiegeschiedenissen en vele andere documenten die genealogische informatie bevatten. Deze archieven kunnen online, op microfiche of microfilm, in een boek of in een computerbestand doorzoekbaar zijn.

Sommige vermeldingen in de FamilySearch Catalogus bevatten afbeeldingen van archiefstukken. Wanneer een afbeelding beschikbaar is in de catalogus, verschijnt rechts van de microfilmnoot die bij die afbeelding hoort, een camerapictogram.

Collecties[edit | edit source]


(Geef een overzicht van de extra collecties die u heeft, zoals de soorten boeken en microfilms die u in bruikleen hebt, maar u wilt niet elk afzonderlijk item dat u heeft opnoemen. Geef de bezoekers van deze pagina een algemeen idee van uw bronnen.)[edit | edit source]

Databases en Software[edit | edit source]


Welke genealogie websites zijn gratis beschikbaar in het Family History Center Heerlen?[edit | edit source]

Dit centrum heeft toegang tot het Family History Center Portal pagina, dat in het centrum alleen gratis toegang geeft tot Eersteklas Familiegeschiedenis Websites die over het algemeen kosten in rekening brengen voor abonnementen.

Let op: U moet toegang hebben tot de premium abonnementswebsites vanaf een computer van het Family History Center via de Family History Center Services Portal. Als u probeert toegang te krijgen tot deze websites via de onderstaande links, dan is een individueel abonnement vereist.

Beschrijving van de Eersteklas Familiegeschiedenis Website;

 • Het 19e eeuwse British Library digitale krantenarchief—http://find.galegroup.com/bncn/
  • Deze volledig doorzoekbare database van de krantenarchieven van de British Library biedt een complete oplage van 48 nationale en regionale Victoriaanse Britse kranten voor de 19e eeuw van 1800 tot 1900. Deze ondersteunen de studie van de koloniale geschiedenis, genealogisch onderzoek, politiek, stedelijke studies en mediacursussen.
 • Alexander Street Press, Amerikaanse Burgeroorlog—http://alexanderstreet.com/
  • Onderzoeksgegevens: Bevat geïndexeerde, doorzoekbare informatie over meer dan 4 miljoen soldaten en duizenden gevechten, samen met 15.000 foto's. http://asp6new.alexanderstreet.com/cwdb/ Brieven en dagboeken: Bevat ongeveer 100.000 geïndexeerde pagina's met dagboeken, brieven en memoires, waaronder 4.000 pagina's met onuitgegeven manuscripten, zoals de brieven van Amos Wood en zijn vrouw en het dagboek van de Marylandplanter William Claytor. http://solomon.cwld.alexanderstreet.com/ Beelden, foto's, posters en efemera: Geeft een levendige geschiedenis van de Amerikaanse Burgeroorlog met meer dan 1.400 beelden. http://cpho.alexanderstreet.com/ Sociale en culturele geschiedenis: Persoonlijke verslagen van bekende historische figuren. Vrouwen en sociale bewegingen in de Verenigde Staten: Georganiseerd rond de geschiedenis van vrouwen in sociale bewegingen in de Verenigde Staten tussen 1600 en 2000 na Christus.
 • American Ancestors—http://www.americanancestors.org/
  • Maak vandaag nog meer vooruitgang met uw familiehistorisch onderzoek met AmericanAncestors.org! AmericanAncestors.org is opgericht door de deskundige medewerkers van de New England Historic Genealogical Society (NEHGS), de Amerikaanse genealogische organisatie die de oprichting van de New England Historic Genealogical Society (NEHGS) is, en het portaal is naar de meest vooraanstaande bron van de natie voor de hoogste kwaliteit en uitgebreide diensten op het gebied van familiegeschiedenis. Overleg met onze deskundige medewerkers, enkele van de meest gerespecteerde genealogen in het vak. Lees de belangrijkste originele studiebeurs en belangrijke publicaties in de genealogie. Krijg toegang tot miljoenen exclusieve en gewilde documenten online. Leer met diepgaande online cursussen en webinars van deskundig personeel. Verken de grootste collectie origineel onderzoeksmateriaal voor familiegeschiedenis in Amerika.
 • Ancestry.com—http://www.ancestry.com/
  • Ancestry.com geeft u toegang tot duizenden records records van over de hele wereld, waaronder immigratie, volkstelling, kiezers, vitale en militaire records; kranten en tijdschriften; stambomen; foto's en afbeeldingen; mappen, kaarten, gerechtelijke dossiers, landregisters, testamenten en financiële verslagen, verhalen, herinneringen en geschiedenissen; en gedetailleerde akten over geboorten, huwelijken, sterfgevallen, landbezit en nog veel meer. Het is het grootste bedrijf in de wereld dat genealogie diensten voor winstgevende doeleinden aanbiedt.
 • ArkivDigital Online
  • ArkivDigital https://app.arkivdigital.se/ is de grootste particuliere aanbieder van Zweedse kerkregisters en andere historische documenten online! Alle beelden zijn nieuw gefotografeerde kleurenfoto's van de originele documenten. Klik op de link op de Premium Familiegeschiedenis websites pagina om ArkivDigital Online te gebruiken.
 • findmypast—http://www.findmypast.co.uk/
  • findmypast maakt het gemakkelijk om uw voorouders in het Verenigd Koninkrijk te onderzoeken en uw stamboom te creëren. Doorzoek de volkstellingsgegevens en traceer geboorten, huwelijken en sterfgevallen om uw familiegeschiedenis tot leven te brengen. Houd er rekening mee dat niet alle inhoud van findmypast beschikbaar is in familiehistorische centra.
 • Fold3 (voorheen Footnote.com)–http://www.fold3.com/
  • Zoek of blader door miljoenen historische documenten en foto's. Fold3 heeft zich opnieuw gericht op het verzamelen van de beste online collectie van militaire documenten en verhalen. De naam Fold3 weerspiegelt de militaire geschiedenis en eer, aangezien traditioneel de derde vouwceremonie in een ceremonie voor het vouwen van een vlag de veteranen eert en herinnert aan hun opoffering bij de verdediging van hun land en het bevorderen van de vrede in de wereld.
 • Geneanet—http://geneanet.org
  • Met 3 miljard personen waarnaar wordt verwezen en 600.000 stambomen online, is Geneanet de eerste site gewijd aan genealogie in Frankrijk, België, Nederland, Zweden en Duitsland. De Geneanet-gemeenschap telt 2 miljoen leden die genealogische informatie uitwisselen.
 • The Genealogist—http://www.thegenealogist.co.uk
  • Deze bron, alleen beschikbaar in centra in het Verenigd Koninkrijk, bevat Engelse parochieregisters, gidsen, volkstellingen, bevolkingsregister, burgerlijke stand, het in kaart brengen van familienamen, en geselecteerde leger- en marinelijsten. "Deze site is nu alleen nog maar beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk. Zij is nergens anders beschikbaar."
 • Kinpoint Premium—https://kinpoint.com
  • Kinpoint is ontworpen om het u gemakkelijker te maken om uw familiegeschiedenis te doen door u in één oogopslag te laten zien waar u aan kunt werken, snel ontbrekende informatie in uw stamboom te vinden en inzicht te krijgen in het leven van uw voorouders.
 • MyHeritage—Library Edition—http://myheritagelibraryedition.com/research
  • Wereldwijd worden miljoenen mensen gebruikt om de familiegeschiedenis te onderzoeken, een stamboom op te bouwen en foto's, historische gegevens en meer toe te voegen.
 • Newspapers.com—https://newspapers.com/
  • Het grootste online krantenarchief. 12.100 kranten uit de jaren 1700 tot en met 2000. Miljoenen extra pagina's per maand.
 • Paper Trail—https://www.paper-trail.org
  • Biedt toegang tot 19de-eeuwse West-Amerikaanse migratiedocumenten.
 • Puzzilla—https://puzzilla.org Eersteklas diensten.
  • De Puzzilla Descendants Viewer is een combinatie van gratis basisdiensten plus abonnements eersteklas diensten die onderzoekers helpen om nakomelingen in FamilyTree te zien met behulp van compacte symbolen die patronen van onvolledig onderzoek en ander werk in nevenlijnen onthullen.

Find new research opportunities on descendant lines in FamilySearch.org´s Family Tree

Opmerkingen en probleemoplossing

 • De adviseurs van het Family History Center kunnen u helpen toegang te krijgen tot het Family History Center Portal van het centrum, waar deze hoogwaardige familiehistorische websites worden aangeboden.

Hardware en uitrusting[edit | edit source]


Hardware present at the center:

 • 2 Computers met eersteklas familiegeschiedenis software en websites die over het algemeen kosten in rekening brengen voor abonnementen.
 • Internettoegang via Wi-Fi en kabel.
 • 1 All-in-One printer/scanner/kopieerapparaat/e-mailapparaat aangesloten op FamilySearch.org.
 • 1 Groot flatscreen voor instructiedoeleinden.
 • 1 Beamer.
 • 4 Microfilm leesapparaten.

Centrum Dienstverleningen[edit | edit source]


Het centrum begeleidt u met;

 • uw onderzoek: laat u zien hoe u een online archief kunt vinden.
 • start your stamboom.
 • het gebruik van https://www.familysearch.org/en/+tools: stamboom, illustratie met foto's en verhalen. zoeken naar informatie over geïndexeerde documenten of partnersites (gemakkelijke toegang):
 • uw debuut in FamilySearch-indexering. https://www.familysearch.org/indexing/ advies en hulp om de data van de Republikeinse kalender om te zetten in het Gregoriaans van 1792 tot 1806.

Memory sticks/jump drives kunnen worden gebruikt om informatie van de computers te downloaden.

Beschermheren kunnen hun eigen laptops meenemen voor het opnemen of invoeren van informatie in persoonlijke genealogische programma's, met de disclaimer dat de eigenaar verantwoordelijk is voor de veiligheid van het apparaat. Draadloos internet is momenteel beschikbaar in het gebouw, maar er kunnen dagen zijn dat de beschikbaarheid beperkt is door het updaten van de gegevens, enz.

Onderzoek Staff Specialteiten[edit | edit source]


We hebben 4 tempel- en familiegeschiedenisconsulenten om u te helpen. Deze vrijwilligers doneren hun tijd en sommige zijn gespecialiseerd in de volgende gebieden:

• Nederlands onderzoek
• Belgisch onderzoek
• Duits onderzoek
• Werken met FamilySearch FamilyTree

     • Programma's van derden


Bronnen in de Lokale Omgeving[edit | edit source]

(Deze sectie is om andere bronnen in uw regio te belichten die nuttig zijn voor personen die daar in uw regio onderzoek doen, als die er zijn, zoals overheidskantoren, historische verenigingen, etc.).

Reyckheijt, Coriovallumstraat 9, 6411CA Heerlen.

Regionaal Historisch Centrum Limburg, Sint Pieterstraat 7, 6211 JM Maastricht

Links[edit | edit source]


(Voeg links toe naar andere websites die van belang zijn voor degenen die uw centrum bezoeken, zoals links naar de stads-, provincie- en staatswikipagina's waar uw centrum zich bevindt.)

Rijckheyt http://www.rijckheyt.nl/

Rijckheyt is het centrum waar de historische archieven en collecties van de gemeenten Brunssum, Gulpen-Wittem, Heerlen, Nuth, Simpelveld en Voerendaal worden beheerd en beschikbaar worden gesteld.


Regionaal Historisch Centrum Limburg (Regional Historic Center Limburg) https://www.rhcl.nl/nl

Het Regionaal Historisch Centrum Limburg...

 • verzamelt, beheert en presenteert archieven en collecties van Limburgse instellingen en particulieren, gebaseerd op de hedendaagse ontwikkelingen in het archiefwezen;
 • wil het publiek op veelzijdige wijze interesseren voor het Limburgse verleden;
 • acteert vanuit een unieke geografische, historische plek (Euregio)
 • doet en maakt historische onderzoek mogelijk.

FamilySearch Research Wiki: What It Can Do For You!: https://www.familysearch.org/ask/learningViewer/734A

Uitgebreide videopresentatie met uitleg over de Wiki, navigatie, en enkele bijzonder nuttige pagina's. Casestudies tonen hoe de Wiki te gebruiken voor genealogisch onderzoek. Het bewerken en toevoegen van artikelen aan de Wiki komt aan bod.

Rijksarchief in België https://search.arch.be/nl/

De website van het Rijksarchief maakt meer dan 34,8 miljoen pagina's genealogische bronnen (parochieregisters en burgerlijke stand) toegankelijk.

28.119 parochieregisters (inclusief tafels), die in de verschillende depots van het Rijksarchief bewaard worden, zijn raadpleegbaar, naast aanvullingen ter beschikking gesteld door andere archiefdiensten.

De digitalisering van de registers van de burgerlijke stand is nog niet afgerond. Naarmate de digitale beelden verwerkt zijn, worden ze aan de website toegevoegd. Waar tienjaarlijkse tafels beschikbaar zijn, werden ook deze ingescand.

U Aanmelden Als Vrijwilliger op het Centrum[edit | edit source]


(Vermeld hier informatie over de vrijwilligers die u zoekt.)

Wij verwelkomen vrijwilligers uit de gemeenschap om te dienen in het Family History Center.  Het is een geweldige manier om anderen te helpen en te leren door te doen. Je hoeft geen expert te zijn. Het vermogen om een computer te gebruiken en de bereidheid om vertrouwd te raken met de FamilySearch website en bronnen zijn van groot belang. Neem contact op met de Family History Center Leader Temple en Family History Consultants via de telefoon of e-mail hierboven vermeld voor meer informatie.

Category: