Kan jag begära att namnet på en levande person tas bort från historiska uppteckningar?

FamilySearch respekterar enskildas rätt till integritet och strävar efter att följa alla tillämpliga lagar. FamilySearch publicerar endast kopior av uppteckningar efter att vi fått tillstånd från den ursprungliga förvaltaren av uppteckningarna. Vi håller oss noga till de föreskrivna villkoren.

Du kan begära att FamilySearch gör en indexerad uppteckning om dig själv eller en person du är vårdnadshavare för oåtkomlig.

Steg

1. Hitta de indexerade uppgifterna om den levande personen på FamilySearch.org.
  2. Kopiera url:en. Vi använder url:en för att skilja mellan dina uppgifter och liknande uppgifter i den omfattande databasen på FamilySearch.
  3. Kontakta FamilySearch.

Var redo att uppge detaljer:

• hur du är släkt med personen
  • url:en till sidan som visar den indexerade informationen på FamilySearch.org.

Vad du kan vänta dig

• De indexerade uppgifterna på uppteckningens detaljsida försvinner så snart vi tar bort uppteckningen. Om du går till url:en ser du meddelandet ”Uppteckningen borttagen”.
  • Du kan fortsätta att se ditt namn i sökresultaten i flera dagar eller veckor. På grund av nyliga ändringar i sökalgoritmer och sökprocesser upplever vi en fördröjning när det gäller att ta bort namnen från sökresultaten. Om du ser ditt namn i sökresultaten klickar du på pappersikonen för att titta på den indexerade informationen. Om du ser meddelandet ”Uppteckningen borttagen” kan du vara säker på att vi har tagit bort uppteckningen från FamilySearch. Med tiden visas ditt namn inte längre i sökresultaten.