Hur söker jag på andra släktforskningsföretags webbplatser i Släktträdet?

Historiska uppteckningar finns på många webbplatser världen över. I FamilySearch Släktträdet kan du söka i historiska uppteckningar på Google och på andra släktforskningswebbplatser – Ancestry, findmypast, MyHeritage, Geneanet och Filae.

FamilySearch Forsknings-wiki kan hjälpa dig hitta källor till historiska uppteckningar.

Steg (på webbplatsen)

1. Logga in på FamilySearch.org
  2. Klicka på Släktträdet och sedan på Släktträdet.
  3. Öppna en förfaders sida.
  4. Hitta Sök i uppteckningar längst till höger. Avsnittet innehåller en lista över företagets logotyper.
  5. Klicka på logotypen för webbplatsen du vill söka på.
  6. Ett varningsmeddelande visas: "Du lämnar FamilySearch för att besöka en av våra prenumerationswebbplatser från tredje part." Klicka på OK för att fortsätta.
  7. Om du har ett konto loggar du in på webbplatsen. Annars kan du påbörja en kostnadsfri provversion eller registrera ett betalt konto.
  8. Sökresultat visas i en ny flik. För att återvända till FamilySearch klickar du på rätt flik.

Steg (mobilapp)

1. I mobilappen Släktträdet visar du en förfaders personsida.
  2. I den övre högra delen av personsidan trycker du på de tre prickarna. I menyn som visas trycker du på Sök i uppteckningar.
  3. Tryck på webbplatsen du vill söka på. För tredje parts webbplatser måste du logga in för att se några uppteckningar.
  4. Sökresultat visas. För att återgå till appen, i den övre vänstra delen av skärmen, tryck på 3 raders meny och tryck på Stamtavla .

Steg (Släktträdet Lite)

För att använda den här funktionen, gå till vår webbplats, FamilySearch.org.

Steg som rekommenderas härnäst

Om du hittar en relevant historisk uppteckning på en extern webbplats kan du lägga till den som källa i Släktträdet.

• Om du hittade uppteckningen på MyHeritage och är inloggad på ditt MyHeritage-konto kan du klicka på Bifoga källa till FamilySearch. Använd instruktionerna på skärmen. (Den här funktionen är bara tillgänglig när du påbörjar din sökning i Släktträdet.)
  • Använd en produkt från tredje part, till exempel RecordSeek, för att bifoga källan. (RecordSeek finns endast på engelska. Gå till produktwebbplatsen om du behöver hjälp och support).
  • Skriv in källinformationen manuellt i Släktträdet.