Hur raderar jag alternativa namn från en person i Släktträdet?

I Släktträdet kan du radera alternativa namn som är dubbletter eller nära variationer på varandra:

• Exakta dubbletter av namnet under Personuppgifter.
  • Exakta dubbletter av andra alternativa namn i delen Övrig information.
  • Namn med stor begynnelsebokstäver, till exempel efternamnet med alla stora bokstäver.
  • Namn med skiljetecken, till exempel en punkt efter en initial.
  • Namn som är felaktiga, till exempel ett namn med rätt efternamn men fel förnamn.
  • Namn som inte gäller för personen.

Steg (på webbplatsen)

1. Gå till personens personsida.
  2. Skrolla ner till delen Övrig information .
  3. Klicka på ikonen Redigera bredvid det namn som du vill ta bort.
  4. Skrolla ner och klicka på Radera alternativt namn.
  5. Ange en anledning.
  6. Klicka på Radera alternativt namn.

Steg (mobilappen Släktträdet}

1. Gå till personens Detaljsida.
  2. I Detaljer hittar du Annan eller Annan information.
  3. Tryck på namnet du vill radera.
  4. Tryck på Radera eller Radera födelsenamn.
  5. Ange en anledning och tryck på Radera.

Steg (Släktträdet Lite)

Släktträdet Lite låter dig bara redigera namnet i personuppgifter.

1. Gå till personens personsida.
  2. Tryck på namnet.
  3. Tryck på Redigera.
  4. Skriv in informationen och tryck på Spara.