Hur rättar jag minnen och källor som har taggats till fel person i Släktträdet?

Du kan rätta till felaktiga taggar i minnen och källor.

Steg (på webbplatsen)

Minnesartiklar

1. Logga in på FamilySearch
  2. Navigera till minnesposten med den felaktiga taggen.
  3. Klicka på objektet.
  4. Till höger om bilden hittar du rutan Taggade personer . Klicka på nedåtpilen bredvid den felaktigt taggade personen.
  5. Ditt alternativ varierar beroende på om du eller någon annan har bidragit med minnesobjektet och taggat det.
    1. Om du har bidragit med:
      1. Klicka på ikonen Soptunna.
      2. Klicka på Radera.
    2. Om någon annan har bidragit:
      1. Klicka på Ikonen Gem.
      2. Ange en motivering.
      3. Klicka på Ta bort.
  6. För att skapa en tagg för rätt person klickar du på knappen Tagga personer .
  7. Dra taggrutan till rätt plats. Använd den gröna pricken för att ändra storlek på taggen.
  8. I rutan under taggen skriver du in namnet på rätt förfader. Klicka på namnet och klicka sedan på Spara.

Källor

1. Logga in på FamilySearch.
  2. I Släktträdet går du till personen med den felaktigt taggade källan.
  3. Klicka på fliken Källor längst upp.
  4. Klicka på källan som taggades till fel person.
  5. Kopiera URL:en om källan kommer från Internet.
  6. Klicka på Ta bort. Ange din anledning och klicka på Ta bort.
  7. Gå till personen som källan tillhör.
  8. Klicka på Källor.
  9. Klicka på Lägg till källa. Klicka på rätt alternativ:

1. Med Lägg till ny källa kan du lägga till med hjälp av URL:en.
    2. Lägg till ny minneskälla låter dig lägga till från ditt minnesgalleri.
    3. Bifoga från källruta låter dig lägga till från din källruta.
  10. Ange lämplig information från skärmarna som visas.
  11. Klicka på Spara eller Bifoga.

Steg (mobilapp)

Minnen

1. Öppna appen Släktträdet Minnen.
  2. Leta reda på och tryck på bilden med en felaktig tagg.
  3. Tryck på ikonen som ser ut som en person för att se nuvarande taggar. (Om du inte ser ikonen trycker du på minnesobjektet.)
  4. Tryck på ikonen som är formad som en person.
  5. Tryck inuti cirkeln eller fyrkanten på bilden som visar fel tagg.
  6. Tryck på X längst upp till vänster om formen. På Android-enheter försvinner taggen. På Apple iOS trycker du på Delete.
  7. Tryck på bilden. Använd kanten på taggen för att flytta och storleksanpassa den.
  8. Tryck på Lägg till namn.
  9. Ange namnet eller sök efter ID.
  10. Tryck på namnet i listan.
  11. Tryck på Klar.

I mobilappen Släktträdet går du till en personsida. Tryck på fliken Minnen . Tryck på minnet med en felaktig tagg. Fortsätt med stegen för appen

Minnen.

1. Öppna en persons profil i mobilappen Släktträdet.
  2. Tryck på fliken Källor .
  3. Tryck på källan du vill ta bort.
  4. Tryck på ikonen med 3 prickar längst upp till höger.
  5. Tryck på Ta bort.
  6. Ange en anledning och tryck på Ta bort.

Steg (Släktträdet Lite)

Använd hela webbplatsen för att rätta till minnestaggar eller flytta källor till rätt person.