Markera ett indexeringsfält som tomt

När en bild inte innehåller uppgifter som ska anges i ett fält i inmatningsområdet behöver du veta om du ska markera fältet som tomt eller bara gå vidare till nästa fält.

När du markerar ett fält som tomt visas ordet < TOMT > i fältet. När du trycker på Tab för att gå vidare till nästa fält visas däremot inget i fältet.När man ska markera ett fält som tomt

• Bilden innehåller inga uppgifter som ska anges i ett obligatoriskt fält. Obligatoriska fält har en asterisk (*) efter titeln på fältet.
  • Det står ”okänt” eller något liknande istället för den obligatoriska uppgiften. (Dubbelkolla fälthjälpen och projektinstruktionerna om du ser ordet ”okänt” istället för den obligatoriska uppgiften. I dessa kan du instrueras att göra något annat.)
  • En del information på sidan är skadad eller saknas. I sådana fall indexerar du de uppgifter du kan se och där uppgifter saknas för obligatoriska fält markerar du fälten som tomma.

När man ska hoppa över ett fält

• Bilden innehåller inga uppgifter som ska anges i ett icke obligatoriskt fält.

Om du inte är säker på om du ska markera ett fält som tomt eller bara hoppa över det, se fälthjälpen.Hur man markerar ett fält som tomt

1. Klicka i fältet.
  2. Tryck på Ctrl+B, eller klicka på ikonen Markera fältet som tomt på övre delen av skärmbilden.