Hur lägger jag till en bild i en chatt i FamilySearch-chatten?

Du kan inkludera bilder i chattar som du skickar via FamilySearch-chattar, inklusive foton och dokument som finns i ditt galleri. Du kan också ladda upp en ny bild från din dator eller enhet.

Obs: Om du laddar upp en ny bild granskas den innan den syns i chatten. Den maximala storleken per bild är 15 MB. Bilden måste uppfylla de normer som beskrivs i vårt avtal om inskickning och Riktlinjer och föreskrifter för uppladdning.

Steg (på webbplatsen)

1. Logga in på FamilySearch.
  2. I övre högra hörnet på skärmbilden klickar du på chattikonen (2 överlappande talrutor bredvid ditt namn).
  3. Välj en kontakt från din lista över senaste kontakter eller klicka på knappen Skapa privat chatt i övre vänstra hörnet. För att lägga till en kontakt:
    1. Ange personens familysearch-profil. Om du inte känner till profilen ber du personen om nödvändig information.
      Observera: En länk visas första gången du chattar med en person. Kopiera länken och skicka den till personen via e-post eller sms.
    2. Klicka på personens namn och börja skriva i rutan Meddelande [Contact Name of Person].
  4. Rutan där du skriver in din chatt finns längst ner på skärmbilden. Under den här rutan finns tre ikoner. Klicka på bildikonen som du vill dela.
    1. Dela minne: Ikonen visas som ett träd. Välj ett eller fler minnen från ditt galleri. För att bifoga bilderna klickar du på Importera.
    2. Ladda upp bild till chatten: Ikonen visas som en inramad bild. Klicka på bildikonen. För att bifoga en bild väljer du bilden och klickar på Öppna.
  5. Om du vill skicka bilderna klickar du på skicka-pilen.

Steg (mobilapp)

1. Logga in på appen Släktträdet.
  2. Öppna menyskärmen.
    1. Android: I övre vänstra hörnet på skärmen trycker du på de tre strecken.
    2. Apple: I nedre högra hörnet på skärmen trycker du på de tre strecken.
  3. Tryck på Chatta.
  4. Dina chattar visas. Gå igenom listan över chattar tills du hittar personen du vill skicka en bild till.
  5. Tryck på namnet.
  6. Tryck på bildikonen.
  7. Fönstret "Lägg till från" visas. Välj ett av följande:
    • Ta foto: Använd din kamera för att ta ett foto. Om du vill acceptera bilden trycker du på bockmarkeringen. Om du vill ta om bilden trycker du på x och tar om bilden.
    • Mina foton (Android) eller Kamerarullen (Apple iOS): Tryck på upp till två objekt på Android-enheter; 1 objekt på Apple iOS-enheter. På en Android-enhet trycker du på Lägg till. På en Apple iOS-enhet trycker du på Spara.
    • Mina filer: För att lägga till trycker du på 1 artikel. På en Apple iOS-enhet trycker du på Spara.
    • Mitt FamilySearch-galleri:
      • På Apple iOS-enheter trycker du på Välj och trycker på upp till 3 objekt. I det gröna fältet överst trycker du på de tre prickarna. Tryck på Bifoga
      • På Android-enheter. Tryck på cirklarna för upp till tre objekt. Tryck på Spara.
  8. Om du vill skicka bilderna trycker du på skicka-pilen.

Steg (Släktträdet Lite)

Släktträdet Lite stöder inte FamilySearch chatt. Använd hela FamilySearch.org webbplats i stället.