Hur hanterar jag ofärdiga bilagor i Släktträdet?

I Släktträdet kan du se meddelandet "Den här källan har inte kopplats till alla personer som finns i uppteckningen" på vissa källor. Källan innehåller information om en eller flera personer och källan är inte kopplad till dem.

Steg (på webbplatsen)

1. På fliken Källor för en person klickar du på Oavslutade bifogade filer.
  2. Använd källlänkaren för att göra något av följande:
    • Bifoga uppteckningen till de andra personerna vars uppteckningar redan finns i Släktträdet.
    • Lägg till de saknade personerna i Släktträdet.
      • Viktigt: Innan du lägger till en person i Släktträdet från posten, var noga med att ange om personen lever. FamilySearch håller information om levande personer privat. Om personen är markerad som levande är det bara du som kan se den här posten i Släktträdet.
    • Ingenting. Vissa uppteckningar, som dödsrunor, nämner personer som inte är nära släkt med den primära personen på posten.
  3. Om du vill avvisa meddelandet om en oavslutad bifogad fil klickar du på Stäng.
    • Tips: Om du avfärdar meddelandet om oavslutad bilaga tas meddelandet bort för alla användare. Du kan inte gå tillbaka och granska det avvisade meddelandet. Du kan dock granska bilagorna för alla källor som är kopplade till en person i Släktträdet. Klicka bara på källans titel och klicka sedan på Granska bilagor.
  4. Om du inte vill se de oavslutade bifogade meddelandena klickar du på Alternativ högst upp på fliken Källor. Klicka på reglaget bredvid Oavslutade bilagor. Alternativet förblir inaktiverat tills du aktiverar det igen.

Steg (mobilapp)

1. Navigera till en personsida i appen FamilySearch Släktträdet.
  2. Under det mörka fältet med namnet trycker du på Källor.
  3. Hitta en källa med meddelandet "Den här källan har inte kopplats till alla personer som finns i posten".
  4. Tryck på Granska bilagor.
  5. Tryck på ett namn i listan som inte är markerat.
  6. Om du vill bifoga källan anger du en anledning till att bifoga den och trycker på Ja, bifoga. Annars trycker du på bakåtpilen för att lämna granskningsskärmen och trycker på Lämna.
  7. Om du vill avvisa aviseringen trycker du på Avfärda