Hur anger jag ämbeten i Resurser för ledare och kamrerer (LCR)?

Församlings- och stavskamrerer använder Resurser för ledare och kamrerer (LCR) för att specificera vilka som har ämbeten inom tempeltjänst och släktforskning.

Du kan inte uppdatera ämbeten i appen Medlemsverktyg. För den senaste informationen om Verktyg samt Resurser för ledare och kamrerer, se hjälpen som är tillgänglig i respektive program eller app.

När kamrerer för in ämbeten korrekt får tempel- och släktforskningshandledare förmåner:

• Församlingsmedlemmar kan hitta och kontakta församlingens tempel- och släktforskningshandledare från FamilySearch Support Kontakta oss på FamilySearch. När du har loggat in klickar du på Hitta personlig hjälp.
  • Tempel- och släktforskningsledaren samt tempel- och släktforskningshandledare har tillgång till resurser:
    • Ytterligare material i avsnittet Hjälpresurser i FamilySearch.
    • Möjligheten att få ett nyhetsbrev för personer med släktforskningsämbeten.
    • Verktyg och kommunikation de behöver för sina ämbeten.
    • Indexering och statistik över hur man engagerar sig i rapporten Engagera sig.

För mer information om ämbeten, se Ämbeten inom tempeltjänst och släktforskning.

Steg (ChurchofJesusChrist.org)

Församlings- och grenskamrerer kan ange ämbeten på grens- eller församlingsnivå. Stavs- eller distriktskamrerer specificerar ämbeten på distrikts- eller stavsnivå.

1. Gå till ChurchofJesusChrist.org och logga in.
  2. I övre högra hörnet klickar du på fyrkanten som består av nio prickar.
  3. Klicka på Resurser för ledare och kamrerer. (Om du ser ett meddelande om betatestning klickar du på Godkänn och fortsätt.)
  4. För att lägga till ämbetet efter organisation, följ de här stegen:
    1. Klicka på Organisationer.
    2. Klicka på Tempeltjänst och släktforskning.
    3. Klicka på rätt ämbete.
      • Församlingens tempel- och släktforskningsledare (en bärare av Melkisedekska prästadömet, det här alternativet är endast tillgängligt på församlingsnivå)
      • Församlingens eller stavens tempel- och släktforskningshandledare
      • Indexeringstjänare
      • Stavens tempel- och släktforskningshandledare – släktforskningscenter. Ämbetet är endast tillgängligt på stavsnivå. Medlemmen har tillgång till verktyg och resurser för att hantera ett FamilySearch-center).
    4. Klicka i rutan Member Name eller CRN och ange antingen medlemmens namn eller matrikelkortsnummer.
    5. Klicka på rätt person i rullgardinsmenyn.
    6. Fyll i datum för inröstning.
    7. Klicka på kryssrutan om personen har avskilts.
    8. Klicka på Spara.
  5. För att lägga till ämbetet efter person, följ de här stegen:
    1. Hitta medlemmens profil.
    2. Klicka på Ämbeten och klasser.
    3. Klicka på Lägg till ämbete.
    4. Klicka i rutan Välj organisation och välj Tempeltjänst och släktforskning.
    5. Klicka på rätt ämbete.
      • Församlingens tempel- och släktforskningsledare (en bärare av Melkisedekska prästadömet, endast på församlingsnivå)
      • Församlingens eller stavens tempel- och släktforskningshandledare
      • Indexeringstjänare
      • Stavens tempel- och släktforskningshandledare – släktforskningscenter (finns endast på stavsnivå). Medlemmen har tillgång till verktyg och resurser för att hantera ett FamilySearch-center).
    6. Fyll i datum för inröstning.
    7. Klicka på kryssrutan om personen har avskilts.
    8. Klicka på Spara.

Du kan hitta resurser och diskussioner om det här och andra relaterade ämnen på Tech Forum.