Var kan jag hitta ett anslutet bibliotek?

Hundratals FamilySearch-anslutna bibliotek hjälper till att utöka FamilySearchs tjänster till miljontals låntagare över hela världen. Biblioteksfilialer har tillgång till FamilySearch digitala genealogiska samlingar som annars bara är tillgängliga via ett FamilySearch-center.

Bibliotek med anknytning till lokala bibliotek kan vara ett bibliotek för allmän eller högre utbildning, arkiv, museum, kulturcenter eller släktforskningsförening eller historiskt samhälle.

Hur man hittar biblioteksfililier

Steg (på webbplatsen)

1. Gå till kartverktyget FamilySearch Center.
  2. I sökrutan anger du platsen du vill söka på. Alternativt kan du klicka på ikonen hitta till höger om sökrutan och söka på din nuvarande plats.
    Kartan visar de närmaste 50 FamilySearch-centrerna och biblioteksfilialerna inom 150 km från ditt sökområde.
  3. Anslutna bibliotek visas som röda bokikoner.

Ikon för anslutet bibliotek

4. Klicka på en ikon på kartan eller klicka på ett anslutet bibliotek från listan.
  5. För att gå till bibliotekets webbplats klickar du på den blå fliken Mer information.

Steg (endast mobilapp – Android)

För appen Släktträdet:

1. Öppna appen Släktträdet på en Android-enhet.
  2. Tryck på ikonen med 3 rader högst upp.
  3. Tryck på Hjälp.
  4. Tryck på Hitta ett FamilySearch-center.
  5. En karta över din nuvarande plats visas. De gröna ikonerna kan representera antingen ett FamilySearch-center eller ett bibliotek som är anslutet till FamilySearch. Om du vill se mer information trycker du på en kartnål. Namnet på centret eller biblioteket visas med adress och telefonnummer.