Hur börjar jag indexera på FamilySearch?

Tack för att du är villig att försöka indexera. Börja med att klicka på fliken Engagera dig högst upp på de flesta av FamilySearch webbsidor. I listrutan klickar du på Indexering via nätet.

Steg

1. Logga in på FamilySearch.org.
  2. På FamilySearch hemsida klickar du på Engagera dig.
  3. Klicka på Indexering.
  4. Gör den guidade rundturen:
    1. Klicka på Provkör – Introduktion till indexering i panelen Mina buntar. Obs: Det här alternativet försvinner när du har indexerat fyra buntar, men du kan ändå hitta en länk till den guidade rundturen. Håll muspekaren över fliken Engagera dig. Klicka sedan på Översikt i listrutan.
    2. För att slutföra den guidade rundturen följer du instruktionerna på skärmen.
  5. Hitta en bunt du vill arbeta på.
    1. Klicka på Hitta ett projekt.
    2. I panelen till vänster kan du välja svårighetsnivå, språk och andra inställningar. Klicka sedan på Sök.
    3. Om du vill sortera listan över buntar klickar du på knappen Sortera efter ovanför listan.
    4. När du hittar en bunt du vill arbeta på klickar du på knappen Indexera.
  6. Läs projektinstruktionerna och fälthjälpen.
  7. Titta noga på bilden och skriv in de efterfrågade uppgifterna i inmatningsområdet.