Hur visar jag att dubbletter inte är en matchning i Släktträdet?

När någon anger att två uppteckningar inte är en matchning föreslår släktträdet inte längre att de är möjliga dubbletter.

Steg (på webbplatsen)

1. Logga in på FamilySearch och klicka på Släktträdet.
  2. Klicka på Släktträd.
  3. Klicka på personens namn och sedan på Person. Om personen inte syns på antavlevyn, använd Hitta för att gå till personens sida.
  4. I avsnittet Släktforskningshjälpmedel på höger sida klickar du på Visa alla.
  5. Klicka på Möjliga dubbletter.
    • Om du är säker på att uppteckningen handlar om någon annan klickar du på Inte en matchning.
    • Om du behöver jämföra de möjliga dubbletterna i detalj klickar du på Granska hopslagningoch jämför uppteckningarna. Om du sedan bestämmer dig för att uppteckningarna inte är identiska klickar du på Inte en matchning.
  6. Ange en förklaring som förklarar varför uppteckningarna inte matchar varandra.
  7. Klicka på Spara

Steg (mobilapp)

1. I mobilappen för släktträdet trycker du på Släktträd.
  2. Tryck på personen eller tryck på ikonen Förstoringsglaset.
  3. Tryck på de 3 prickarna i den övre högra delen av skärmbilden.
  4. Tryck på Möjliga dubbletter.
  5. Tryck Inte en matchning under den specifika dubbletten.
  6. Förklara varför och tryck på Inte en matchning. Om du inte är säker trycker du bara på Avbryt eller på pilen för att gå tillbaka.
  7. Dubbletten visas nu under fliken Inte en matchning.

Steg (Släktträdet Lite)

Släktträdet Lite låter dig bara se listan Möjliga dubbletter.