Vad är den stående antavlan i Släktträdet?

I Släktträdet visar porträttvyn din antavla vertikalt. Du och dina efterkommande är längst ner. Dina förfäder är över dig. Du ser inte din makes/makas förfäder.

Den stående vyn har flera fördelar:

• Du kan se många generationer i en familj samtidigt.
  • Du kan lätt följa en släktlinje bakåt eller framåt i tiden.
  • Du kan se uppteckningstips, forskningsförslag och dataproblem.

Du ser inte om en förfader är länkad till andra makar eller föräldrar, såvida inte den förfadern har trädets primära position. Då kommer en liten navigeringspil att dyka upp inuti förfaderbrickan. För att se trädinformation för en annan make/maka klickar du på navigeringspilen.

Steg (på webbplatsen)

1. I Släktträdet på FamilySearch webbplats klickar du på Släktträdet.
  2. I övre högra delen av antavlan klickar du på namnet på nuvarande vy (till exempel Solfjäderdiagram), sedan på Stående.
  3. (Valfritt) För att flytta en annan person till huvudpositionen klickar du på hans eller hennes namn och sedan på Släktträdet.
  4. (Valfritt) För att se fler detaljer om en person i trädet klickar du på hans eller hennes namn och sedan på Person.
  5. (Valfritt) För att flytta runt trädet på skärmen klickar du i bakgrundsområdet i trädet och drar det.
  6. (Valfritt) I övre vänstra delen av skärmbilden klickar du på plusknappen ( + ) eller minusknappen ( - ) för att öka eller minska trädets storlek.
  7. (Valfritt) För att expandera en släktlinje till två generationer klickar du på pilen bredvid slutet av den linjen. Klicka på pilen igen för att stänga den.
  8. (Valfritt) För att ändra hur porträttvyn visas klickar du på Alternativ. Klicka sedan på följande:
    • För att visa ikoner som visar vilka personer som har uppteckningstips, forskningsförslag, dataproblem klickar du på de alternativ du vill ha.
    • För att visa eller dölja porträtt , porträtt.
    • För att ändra färgschemat från ljus på mörkt eller mörkt ljus klickar du på Inverterad färg.
  9. (Valfritt) För att skriva ut en stående antavla klickar du på Alternativ och sedan på Skriv ut. När den utskrivbara versionen öppnas på en ny flik klickar du på webbläsarens utskriftsfunktion för att skriva ut den.

Steg (mobilapp)

1. I mobilappen Släktträdet trycker du på Släktträdet.
  2. (Valfritt) För att se fler detaljer om en person i trädet trycker du på hans eller hennes namn.
  3. (Valfritt) För att flytta en annan person till huvudpositionen trycker du på hans eller hennes namn och sedan på ..., sedan på Visa det här trädet. För att flytta dig tillbaka till huvudpositionen trycker du på husikonen i nedre högra hörnet på en Android-enhet. På en iOS-enhet trycker du på antavla-ikonen längst ner till vänster.
  4. (Valfritt) För att flytta runt trädet på skärmen trycker du på antavlan och drar det.
  5. (Valfritt) För att öka eller minska storleken på trädet trycker du på antavla och nyper ihop eller breder ut fingrarna.
  6. (Valfritt) För att utöka en familjelinje ytterligare två generationer, tryck på pil som är ovanför slutet av den raden. Tryck på pilen igen för att stänga den.

Steg (Släktträdet Lite)

Släktträdet Lite har ingen stående vy.