Hur ändrar jag status från levande till avliden i Släktträdet?

Om du har lagt till en levande person, som sedan dess har dött, i Släktträdet kan du hitta personen och skriva in dödsuppgifter så att andra användare i Släktträdet kan se uppteckningen.

Tips: Om du inte hittar den levande person som du har lagt till genom att navigera i Släktträdet kan du hitta dem på din lista över privata personer.

Steg (på webbplatsen)

1. Hitta personen i Släktträdet genom att göra något av följande:
    • Navigera till personen i trädet.
    • Öppna listan Privata personer. Klicka på Mina bidrag, och sedan på Privata personer. Ange personens namn i sökfältet.
  2. Klicka på personens namn.
  3. Klicka på Person.
  4. I personuppgifter till höger om Levande, klickar du på Redigera.
  5. Klicka i cirkeln intill Avliden.
  6. Skriv in dödsdatum och -ort/plats och anledningen till att uppgifterna stämmer.
  7. Klicka på Spara.

Steg (mobilapp)

1. Hitta personen i Släktträdet genom att göra något av följande:
    • Navigera till personen i trädet.
    • Öppna listan över privata personer. Tryck på e . Tryck sedan på Mina bidrag, och sedan på Privata personer. Skrolla ner lite och skriv in personens namn i sökfältet. Alternativet med tre rader finns på olika platser i Apple iOS- och Android-versionerna av appen.
      • Apple iOS: I nedre högra hörnet.
      • Android: I övre vänstra hörnet.
  2. Klicka på personens namn.
  3. I personuppgifter trycker du på Död.
    • Apple iOS: Tryck på rektangeln med texten Avliden.
    • Android: Tryck på cirkeln bredvid avliden
  4. Skriv in dödsdatum och -ort/plats och anledningen till att uppgifterna stämmer.
  5. Tryck på Spara.

Steg (Släktträdet Lite)

1. I Släktträdet Lite (lite.fs.org) går du till personsidan i Släktträdet.
    2. I personuppgifter, under Död, klickar du på Lägg till.
    3. Klicka i cirkeln intill Avliden.
    4. Skriv in dödsdatum och -ort/plats och anledningen till att uppgifterna stämmer.
    5. Klicka på Spara.

Resultat

• Den avlidna personen har 1 uppteckning i Släktträdet.
    • Förutom minnen du markerar som privata är alla minnen och källor om personen synliga.
    • Personens uppteckning blir offentlig. Nu kan du använda sökfunktionen för att hitta uppteckningen.
    • Du kan slå ihop uppteckningen med andra uppteckningar om den här personen i Släktträdet.