E fa'aalia e le tamaiti'iti lava lea e sili atu ma le fa'atasi i totonu o se aiga i le gafa o le aiga

O nisi taimi e te maua ai se aiga o lo'o lisi'ina so'o ai se tamaiti'iti se to'atasi pe sili atu fo'i i le tele o taimi. Afai e to'atele ni matua o le tamaiti'iti, o ni matua moni ma vaetamaina, atonu o lo'o sa'o lenei fa'amatalaga. A'e pe'ita'i, afai e le sa'o, e tatau ona e fuafuaina pe o le fa'afitauli e mafua mai i fa'amaumauga ua ta fa'alua po o so'otaga le sa'o o matua-fanau.

Fa'aigoaina o tu ma aga

O nisi aganu'u ma atunu'u ua fa'aigoaina tu ma aga e taunu'u ai i fanau ua tutusa o latou igoa pe tai tutusa foi. O ni nai mafua'aga nei e masani ona tupu ai lenei mea:

  • I nisi o aganu'u, a maliu se tamaiti'iti, o le isi tamaiti'iti o le itupa e tasi na tu'uina atu i ai le igoa lava lea e tasi e pe'i o le tamaiti'iti na maliu.
  • I nisi aiga, e eseese tamaiti atonu e tutusa o latou igoa muamua ma 'ese'ese o latou igoa ogatotonu.
  • I nisi aiga, e tutusa lava igoa o tamaiti.
  • E mafai ona tu'uina atu i le masaga ni igoa fa'apena 
  • O nisi tagata, pe a latou fa'aipoipo, ua tofu i latou ma ni fanau e tutusa pe tai tutusa o latou igoa. 

A'e e te le'i fa'ia so'o se fa'asa'oga pe tu'ufa'atasi so'o se kopi, va'ai ma le fa'aitete i fa'amatalaga o le fanau mai ma le maliu o ni kopi fa'aluaina manino lava. Va'ava'ai mo ni aiga se to'atele e fananau mai ma tu'ufa'atasia. E aoga fo'i le iloiloina o mafuaga ma fa'amatalaga o mafua'aga ia mautinoa ai o fa'amaumauga e fa'atatau i le tagata lava e tasi.

Fa'amaumauga ua Ta Fa'alua i le Gafa o le Aiga

O nisi taimi, o se tamaiti'iti e sili atu ma le tasi se fa'amaumauga i le Gafa o le Aiga, ma o fa'amaumauga ua ta fa'alua ua fa'aalia uma lava o ni fanau eseese a matua lava e tasi. I lenei tulaga, o tamaiti ua ta faalua e tutusa pe tai tutusa igoa, aso fanau, ma isi fa'amatalaga. A'e e ese'ese a latou numera o le ID.

O lenei tulaga e masani ona tupu pe a tu'ufa'atasia e se tasi ia fa'amaumauga mo matua ae e le'i tu'ufa'atasia ai fo'i le fanau ua ta fa'alua. I le lisi na matamata ai i suiga talu ai nei o le a ta'u atu ai ia te oe pe na tupu nei mea.

Afai e te mauaina ni fa'amaumauga ua ta fa'alua, ia fa'amaonia muamua e na o le tasi le tamaiti'iti o le aiga e i ai i lena igoa. Ona tu'ufa'atasi le'a o fa'amaumauga ua ta fa'alua. Afai o fa'amaumauga ua ta fa'alua e tofu lava ma le itupa eseese, e tatau ona e fa'asa'oina le itupa o se tasi o i latou a o le'i tu'ufa'atasia.

Fa'aluaina le faia a matua-ma fanau.

O nisi taimi, e te va'aia ai le tamaiti'iti lava lea e tasi o lo'o lisi'ina i le tele o aiga. E pe'i lava o le olaga, o se tamaiti'iti i le Gafa o le Aiga e mafai ona tele ni so'otaga a matua ma fanau. O lenei mea e mafai ai ona e fa'amaumauina ia so'otaga moni, la'asaga, vaetamaina, tausi, ma isi so'otaga.

Pe a feso'ota'i se tamaiti'iti i le tele o matua ma o nisi o i latou e se'se, ona mana'omia le'a ona e fa'asa'oina so'otaga a matua-fanau. E patino lava, e tatau ona e ave'esea so'otaga o lo'o feso'ota'i ai le tamaiti'iti i matua se'se.

O nisi taimi e fa'aali mai ai se tamaiti'iti ma ona matua ona to'e fa'aali mai fo'i lea ma se tasi o matua ma se to'alua e le mailoa. I le tulaga la le'a, e tasi le so'otaga a le tamaiti'iti e feso'ota'i ai o ia i le tama ma le tina sa'o. E i ai le so'otaga lona lua a le tamaiti'iti le'a e feso'ota'i ai o ia i se tasi o matua lava e tasi ma le to'alua e le mailoa. E mafai ona e tape'eseina lena so'otaga lona lua e aunoa ma le a'afia ai o le so'otaga muamua---e ui lava o le matua lava le'a e tasi o lo'o i ai i so'otaga uma e lua. 

Fa'aleaogaina lava e oe au mea sese

Pe a galulue fa'atasi matua ma-so'otaga a fanau, o se tulaga masani le popole i le fa'ia o le mea se'se. E mafai fo'i ona fesoasoani le tusi i lalo o igoa, numera o le ID, ma so'otaga a tagata o lo'o outou galulue fa'atasi. Ia manatua e mafai ona e fa'aaogaina le lisi o suiga talu ai ne'i e to'e tatala ai mea sa tu'ufa'atasia ma suiga na faia i mafutaga. 

Tusitusiga feso‘ota'i

E fa'apefea ona ou fa'ailoa atu so'otaga moni, la'asaga, vaetamaina, ma le fa'afaileleina i le Gafa o le Aiga?
E fa'apefea ona ou tu'ufa'atasia ni kopi se ono i le Gafa o le Aiga?
E fa'apefea ona ou fa'asa'oina so'otaga a matua-fanau i le Gafa o le Aiga?
E fa'apefea ona ou va'aia suiga ua faia e uiga i se tagata i le Gafa o le Aiga?

Pe na aoga lenei mea?