Hvordan melder jeg fra om misbruk, søppelpost, upassende minner og annet innhold?

Rapporter eventuelt misbruk eller upassende innhold du kommer over på FamilySearch ved hjelp av funksjonen Rapporter misbruk.

Hvis noen sender deg uønskede meldinger, kan du blokkere vedkommende. Deretter vil vedkommendes budskap til deg ikke lenger være synlig. Se informasjonen i Beslektede artikler for detaljer.

Hva er ansett som misbruk?

Misbruk er i dette tilfellet definert som ethvert materiell som er lagret på FamilySearch, som kan anses som støtende eller upassende, for eksempel følgende:

• Støtende språk eller innhold
  • Informasjon som kan skade eller gjøre levende slektninger forlegne
  • Koblinger til eksterne nettsider med upassende innhold
  • Anmodninger til foretak eller forskningstjenester
  • Trakassering
  • Politisk uttalelse
  • Brudd på lov om opphavsrett

Misbruk av FamilySearch innebærer også å legge ut patriarkalske velsignelser eller offisielle tempelopptegnelser for Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige på noen av disse stedene:

• Diskusjoner
  • Notater
  • Minner
  • Livsskisse

Hva er ikke ansett som misbruk?

Feil eller endringer i opptegnelser anses ikke som misbruk. Hvis du har spørsmål angående utilsiktede eller potensielt ondsinnede feil i opptegnelser som du ikke kan løse, vennligst kontakt FamilySearch Brukerstøtte.

Våre grunnleggende retningslinjer er definert i Informasjon om rettigheter og bruk av FamilySearch, som finnes nederst på de fleste sidene på FamilySearch.

Trinn (nettsted)

1. Gå til et sted på FamilySearch hvor du kan rapportere misbruk:
    1. Verktøy: På personsiden til en person, se under Verktøy etter koblingen Rapporter misbruk.
    2. Visningssted for minner: I visningsstedet for minner, se øverst i høyre hjørne etter koblingen Rapporter misbruk.
    3. Meldinger: Klikk på personens navn ved siden av en melding og klikk på Rapporter misbruk.
    4. Kilder knyttet til enkeltpersoner: Klikk på en kilde. Koblingen Rapporter misbruk vises under kildetittelen.
    5. Kilder knyttet til relasjoner: Gå til en persons personside. Bla til delen Familiemedlemmer og klikk på Rediger-ikonet. Klikk på en kilde fra delen Relasjonskilder. Rapporter misbruk er under kildetittelen.
  2. Fyll ut påkrevd informasjon og klikk på Send. Alle rapporteringer forblir konfidensielle.

Trinn (mobilapper)

Du kan rapportere en støtende melding som du mottar i FamilySearch Meldinger.

1. Åpne FamilySearch-appen på telefonen.
  2. Trykk på Mer nederst i høyre hjørne av skjermen. Trykk deretter på Meldinger.
  3. Trykk på meldingen du ønsker å rapportere.
  4. Øverst i høyre hjørne av skjermen trykker du på de tre prikkene (…), og deretter på Rapporter misbruk.
  5. Forklar grunnen din, og trykk på Send øverst i høyre hjørne av skjermbildet.

Trinn (Slektstre mini)

Det er ingen knapper for å rapportere misbruk i Slektstre mini. Du kan imidlertid bla til bunnen av en hvilken som helst side og klikke på Tilbakemelding og støtte for å sende oss en melding om mulig misbruk.

Beslektede artikler

Hvordan kan jeg slå av eller blokkere noen fra å sende meg meldinger?
Hva er reglene for diskusjoner og meldinger?