Om FamilySearch-profilen

Alle som registrerer seg på FamilySearch har en kontoprofil. Rediger din profil for å tilpasse hvordan du ser ut for andre brukere på FamilySearch, hva som skal være offentlig synlig og hva som bør holdes privat.

Din profil inneholder følgende informasjonsinnstillinger:

Profilbilde: Å laste opp et profilbilde til din FamilySearch-konto kan bidra til å skille deg fra andre kontoinnehavere med et lignende navn. Vurder å laste opp et stilisert fotografi eller favorittgrafikk hvis du ikke føler deg komfortabel med å legge ut et fotografi. Hvis du ikke har lastet opp et fotografi, vil profilfeltet vise den første bokstaven i din FamilySearch kontakt-ID.

Navn: Dette er navnet du er kjent under på FamilySearch. Den er alltid synlig for andre og kan være et fullt navn, et delvis navn eller til og med et kallenavn. Helt til du personliggjør dette feltet, brukes din kontakt-ID i navnefeltet. Navnet du velger trenger IKKE å være unikt for deg, og kan være noe som skjermer din identitet samtidig som du lar dem du kjenner finne deg.

Kontakt-ID: Kontakt-ID blir tildelt kontoen din ved registrering. Den kan redigeres, men må forbli unik, noe som betyr at ingen kan ha samme kontakt-ID. Denne ID-en er tilknyttet alt du legger til eller redigerer på FamilySearch. Ikke bruk tegnsettingstegn i kontakt-ID-en.

Sted: Din profil inneholder et sted for ditt land eller din region. Dette er et obligatorisk felt, men det kan gjøres privat. Å gjøre din generelle beliggenhet offentlig bidrar til å skille deg fra andre brukere på FamilySearch når venner eller andre forskere prøver å få kontakt med deg.

Private kontoer

Noen kontoer blir automatisk angitt som private kontoer.

Under 18 år: Kontoer for personer under 18 år er som standard privat. Kontoinnehaveren kan oppdatere profilinformasjon, men profilen vil alltid være privat. Hvis du er 18 år eller eldre og kontoen din har blitt merket “Privat”, må du kontrollere at du har skrevet inn riktig opplysninger om din fødselsdato i kontoinnstillingene.

Offentlige restriksjoner: Noen myndigheter eller kulturer begrenser hvor mye personopplysninger som kan innhentes eller deles av et nettsted. Hvis du tror at kontoen din har blitt merket som “Privat” ved en feiltagelse, gå til innstillingene i FamilySearch og forsikre deg om at informasjonen om landet eller regionen er riktig valgt.