Hvordan kopierer jeg informasjon fra GEDCOM-filen min til Slektstre?

Etter at du har lastet opp en GEDCOM-fil til Pedigree Resource File, kan du kopiere informasjonen til Slektstre. Når du kopierer denne informasjonen, kan du imidlertid utilsiktet opprette dupliserte oppføringer. Du kan også legge til informasjon i Slektstre som er feil, eller slette informasjon som en annen bruker har bidratt med. I stedet for å kopiere all informasjon til Slektstre på samme tid, bør du vurdere å overføre informasjonen manuelt, og kun angi datoene og fakta som du vet stemmer.

Hvis du velger å fortsette, husk at notater, kilder, multimedielenker og informasjon om levende mennesker kopieres ikke automatisk til Slektstre.

Før du begynner

1. Det meste av genealogisk programvare lar deg eksportere informasjon til en GEDCOM-fil. GEDCOM-filer er industristandarden for overføring av informasjon mellom slektsforskningsprogrammer.
    2. Gå gjennom informasjonen i GEDCOM-filen din. Kjør alle verktøy i oppføringsbehandleren som vil gjøre følgende:
      • Sørg for at navn, datoer og steder legges inn på standardmåten.
      • Sørg for at notatene dine er klare til å deles offentlig.
      • Se etter mulige problemer.
      • Se etter dupliserte personer.
      • Se etter dupliserte stedsnavn.
      • Se etter frittstående personer.
    3. Gå gjennom informasjonen. Se etter data du ikke ønsker å publisere. Slett de før du oppretter GEDCOM-filen din eller merk den som konfidensiell.
      • Gå gjennom notatene og annen ustrukturert informasjon.
      • Våre prosesser skanner filen din for å identifisere personer i treet ditt som kan være i live. Vi publiserer ikke en oversikt over levende mennesker i Pedigree Resource File.
    4. Lag din GEDCOM-fil eller -filer.
      • Hvis du ikke vet hvordan, se i instruksjonene som følger med programmet.
      • Vi anbefaler en liten GEDCOM-fil. Filer med 100 navn gjør sammenlignings- og kopieringsprosessen enklere å håndtere.
      • Hvis du har tenkt å bare bevare og dele filen din, kan den inneholde opptil 100 MB.

Del 1. Last opp og sammenlign filen din

1. Last opp GEDCOM-filen din til Pedigree Resource File:
      1. Logg inn i FamilySearch og klikk Søk.
      2. Klikk på Genealogier.
      3. Rull ned til Hvordan er FamilySearch Genealogier ulik fra FamilySearch Slektstre?
      4. Klikk Last opp ditt individuelle tre.
      5. Klikk Last opp GEDCOM-fil.
      6. Klikk Velg fil —> finn GEDCOM-filen på din datamaskin.
      7. Skriv inn et navn.
      8. I Beskrivelse-feltet kan du fortelle andre om hvor dette treet kom fra og annen viktig informasjon om forskningen.
      9. Klikk Last opp ditt individuelle tre. Opplastningen begynner.
    2. Vent til filen din blir lastet opp.
    3. Klikk på Sammenlign. Ordet Sammenligner... vises til sammenligningsprosessen er ferdig. Når sammenligningsprosessen er ferdig, skjer følgende:
      • Du mottar en e-postmelding fra FamilySearch.
      • Ordet Klar vises i Status-kolonnen.
      • Vis-knappen vises.

Del 2. Se et sammendrag av resultatene

1. Klikk Vis. Resultatene dine oppsummeres som følger:
      • Potensielle matcher: Antall personer som allerede kan være i Slektstre. Oppføringene er nesten, men ikke helt identiske. Du sammenligner oppføringene og avgjør om de matcher.
      • Legg til i Slektstre: Antallet personer som ikke er i Slektstre. Du kan gå gjennom hver person og avgjøre om du vil legge til oppføringen i Slektstre.
      • Allerede i Slektstre: Antall personer som allerede er i Slektstre. Filen din kan ha ulike detaljer om personen. Du kan bestemme hvilke detaljer som skal flyttes fra filen til Slektstre.
      • Ugyldig og levende: Antall personer i filen din som systemet identifiserer som levende eller ugyldige. Du kan ikke legge til disse personene i Slektstre.
    2. For å begynne å overføre informasjon til Slektstre, klikk på Legg til i Slektstre.

Del 3: Gå gjennom Potensielle matcher-listen

Potensielle matcher-listen inneholder personer som er i GEDCOM-filen din som også kan ha en oppføring i Slektstre. Hvert navn på denne listen har en gul trekant med et utropstegn.

1. Hvis Potensielle matcher-listen ikke vises, klikker du alternativet Potensielle matcher i Filter-boksen.
    2. Sammenlign informasjonen på venstre og høyre side for den første personen i listen. Bestem om informasjonen på hver side dreier seg om samme person.
      • Informasjon fra GEDCOM-filen din er til venstre.
      • Informasjon fra Slektstre er til høyre.
    3. Hvis informasjonen på begge sider handler om samme person, følger du disse trinnene:
      1. Klikk Ja. Blå bokser vises på hver del av informasjonen i GEDCOM-filen din som er ulik fra det som er i Slektstre.
      2. Gå gjennom hver blå boks. Hvis en blå boks inneholder informasjon som er mer nøyaktig eller fullstendig, klikker du på Erstatt. Hvis du ombestemmer deg, klikker du på Angre. Når du klikker Erstatt, vil følgende endringer dukke opp på skjermen:
        • Den blå boksen flyttes til høyre side av skjermen.
        • Lagre og Avbryt-knappene vises øverst på skjermen.
        • Et felt der du kan skrive inn en årsak dukker opp.
      3. Hvis du flyttet informasjon til høyre side, skriv inn en årsak som forklarer hvordan du vet at informasjonen din er nøyaktig. Klikk Lagre.
        • Du kan kun angi én årsak for all informasjonen du erstatter. Hvis du vil legge til en annen årsak, kan du gjøre det fra oppføringen i Slektstre. Gå til Slektstre og oppdater årsaksbegrunnelsene dine.
      4. Klikk på neste person i listen.
      5. Hvis listen inneholder flere enn 10 personer, går du gjennom listen med Neste og Forrige-knappene.
    4. Hvis informasjonen på venstre side handler om en annen person, følger du disse trinnene:
      1. Klikk Ikke en match.
      2. Hvis systemet fant flere enn ett mulig treff i Slektstre, klikker du på Andre mulige treff. Klikk på hvert navn på listen for å gå gjennom det.
      3. Hvis du vil legge denne personen til i Slektstre, klikker du på Legg til. Informasjonen er kopiert inn i Slektstre.
        • Viktig: Ikke legg til personer som allerede er i Slektstre. Tillegget ditt oppretter dupliserte oppføringer. Du eller andre må slå sammen duplikatene senere.
      4. Klikk på neste person på Potensielle matcher-listen.
      5. Hvis listen inneholder flere enn 10 personer, går du gjennom listen med Neste og Forrige-knappene.

Del 4. Gå gjennom Legg til i Slektstre-listen

Legg til i slektstre-listen inneholder personene som er i GEDCOM-filen din som ikke er i Slektstre. Et "+"-tegn dukker opp ved siden av hvert navn på denne listen.

1. Hvis Legg til i slektstre-listen ikke vises, klikker du på alternativet Legg til i slektstre i Filter-boksen.
    2. Gå gjennom den første personen på listen.
    3. Hvis du vil legge til hen i Slektstre, klikker du på Legg til. Informasjonen er kopiert inn i Slektstre.
    4. Klikk på neste person på Legg til i slektstre-listen.
    5. Hvis listen inneholder flere enn 10 personer, går du gjennom listen med Neste og Forrige-knappene.

Del 5. Gå gjennom Allerede i Slektstre-listen

GEDCOM-filen din kan inneholde personer som allerede er i Slektstre. Din informasjon kan være mer nøyaktig enn det som står i Slektstre. Du kan overføre disse detaljene til den personens oppføring i Slektstre uten å legge til en duplikatoppføring for den personen.

1. Hvis Allerede i Slektstre-listen ikke vises, klikker du på alternativet Allerede i Slektstre i Filter-boksen.
    2. Sammenligne informasjonen på venstre og høyre side for den første personen i listen.Blå bokser vises på hver del av informasjonen i GEDCOM-filen din som er ulik fra det som er i Slektstre.
      • Informasjon fra GEDCOM-filen din er til venstre.
      • Informasjon fra Slektstre er til høyre.
    3. Gå gjennom hver blå boks. Hvis en blå boks inneholder informasjon som er mer nøyaktig eller fullstendig, klikker du på Erstatt.Hvis du ombestemmer deg, klikker du på Angre. Når du klikker Erstatt, vil følgende endringer dukke opp på skjermen:
      • Den blå boksen flyttes til høyre side av skjermen.
      • Lagre og Avbryt-knappene vises øverst på skjermen.
      • Et felt der du kan skrive inn en årsak dukker opp.
    4. Hvis du flyttet minst én blå boks fra venstre til høyre side, skriv inn en årsak til hvorfor. Forklar hvorfor informasjonen fra GEDCOM-filen din er mer nøyaktig enn informasjonen i Slektstre. Klikk Lagre.
      • Du kan kun angi én årsak for all informasjonen du erstatter. Hvis du ønsker å legge til en annen årsak til forskjellige opplysninger, skriv ned ID-nummeret til oppføringen i Slektstre. Gå så til Slektstre og oppdater årsaksbegrunnelsene dine.
    5. Klikk på neste person i listen.
    6. Hvis listen inneholder flere enn 10 personer, går du gjennom listen med Neste og Forrige-knappene.

Anbefalte neste trinn

• Hvis du ikke vil at GEDCOM-filen skal forbli i Pedigree Resource File, slett den.Hvis du sletter GEDCOM-filen fra Pedigree Resource File, forblir all informasjonen du kopierte til Slektstre i Slektstre.
    • Se gjennom informasjonen du la til Slektstre. Legg til relevante kilder, notater og årsaksbegrunnelser. Se etter mulige duplikater, og slå sammen alle du finner.
    • Hvis du har bilder, historier eller dokumenter, last dem opp til FamilySearch Memories. Merk dem deretter slik at de vises på personens oppføring i Slektstre.
    • For å oppdatere informasjonen du har lastet opp, slett den gjeldende GEDOM-filen, og send deretter inn den oppdaterte versjonen.

Lignende artikler

Hvordan skal jeg forberede GEDCOM-filen min?
    Hva skjer med informasjon lastet opp fra en GEDCOM-fil?