Hvordan kan jeg legge til eller endre informasjon om ekteskap i Slektstre?

I Slektstre knytter parforhold sammen personer som var gift, bodde sammen, fikk barn sammen eller ellers betraktet seg som et par.

“Ekteskapsbegivenheter” lagres i parforholdet. Hendelsene beskriver opprettelsen eller slutten av et pars forhold. Du kan legge til, redigere og slette fem typer ekteskapsbegivenheter i Slektstre:

• Vielse
  • Skilsmisse
  • Opphevelse
  • Samboerskap
  • Bodde sammen

Et par kan ha mer enn én ekteskapsbegivenhet, som for eksempel både vielse og skilsmisse. Noen ganger finner man ut at et par har duplikatoppføringer av ekteskapsbegivenheter. Du kan slette duplikater.
Ekteskapsbegivenheter påvirker hvordan informasjon i Slektstre vises. Når en person har mer enn én ektefelle, er ektefellene oppført i kronologisk rekkefølge etter ekteskapsbegivenhet.

Hvor mye informasjon om ekteskap som er synlig i Slektstre, kan variere i henhold til forskjellige visninger av treet.

Trinn (nettsted)

1. Logg inn på FamilySearch.org
  2. Naviger til vedkommendes personside eller ektefellens.
  3. Hvis du ikke ser Personalia øverst på siden, klikk på Detaljer.
  4. Bla til delen Familiemedlemmer.
  5. Klikk på ikonet Rediger for paret (ser ut som en blyant inni en rute).
  6. Legg til en ekteskapsbegivenhet:
    1. Klikk på Legg til begivenhet.
    2. Klikk på pil ned, og klikk på begivenhetstypen.
    3. Oppgi dato og stedsnavn.
    4. Forklar hvordan du vet at informasjonen om denne begivenheten er korrekt.
    5. Klikk på Lagre.
  7. Endre en eksisterende ekteskapsbegivenhet:
    1. Klikk på ikonet Rediger for paret.
    2. Finn den eksisterende begivenhet, og klikk på Rediger.
    3. Gjør endringer.
    4. Forklar hvordan du vet at den endringen som du har gjort, er riktig.
    5. Klikk på Lagre.
  8. Slett en ekteskapsbegivenhet:
    1. Klikk på ikonet Rediger for paret.
    2. Finn begivenheten, og klikk på Rediger.
    3. Nederst i høyre hjørne av redigeringsskjermbildet, klikk på Slett.
    4. Oppgi begrunnelsen for at du sletter begivenheten.
    5. Nederst i høyre hjørne av redigeringsskjermbildet, klikk på Slett begivenhet.

Trinn (mobilapp)

1. I mobilappen Slektstre navigerer du til Personsiden til personen eller ektefellen.
  2. Trykk på Ektefeller.
  3. Trykk på Rediger-ikonet ved siden av ekteskapsoppføringen (ser ut som en blyant).
  4. Legg til en ekteskapsbegivenhet:
    1. Trykk på Legg til begivenhet.
    2. Trykk på pil ned, og trykk på begivenhetstypen.
    3. Oppgi dato og stedsnavn.
    4. Trykk på Fortsett.
    5. Forklar hvordan du vet at informasjonen om denne begivenheten er korrekt.
    6. Trykk på Lagre.
  5. Rediger en eksisterende ekteskapsbegivenhet:
    1. Trykk på ikonet Rediger for ekteskapsbegivenheten du ønsker å endre.
    2. Trykk på Rediger.
    3. Du kan redigere begivenhetstype, dato og stedsnavn.
    4. Forklar hvorfor du mener at informasjon er riktig.
    5. Trykk på Lagre.
  6. Slett en ekteskapsbegivenhet:
    1. Trykk på ikonet Rediger for ekteskapsbegivenheten du ønsker å slette.
    2. Trykk på Slett ekteskapsbegivenhet
    3. Forklar hvorfor du sletter begivenheten.
    4. Trykk på Slett.

Trinn (Slektstre mini)

I Slektstre mini kan du legge til fire typer ekteskapsbegivenheter: vielse, skilsmisse, samboerskap og opphevelse. Begivenheten Ikke gift er ikke tilgjengelig. For å legge til “ikke gift”, bruk nettversjonen av Slektstre eller mobilappen Slektstre.

1. Logg inn på Slektstre mini
  2. Naviger til vedkommendes personside eller ektefellens.
  3. Klikk på ikonet Rediger for parets informasjon om ekteskap. (Det ser ut som en rute med en blyant inni.)
  4. Legg til en ekteskapsbegivenhet:
    1. Under delen Ekteskapsbegivenhet, klikk på Legg til begivenhet.
    2. Trykk på pil ned og trykk på begivenhetstype for par.
    3. Oppgi dato og stedsnavn.
    4. Forklar hvordan du vet at informasjonen om denne begivenheten er korrekt.
    5. Trykk på Lagre.
  5. Rediger en eksisterende ekteskapsbegivenhet:
    1. Trykk på ikonet Rediger for parets ekteskapsbegivenhet.
    2. Trykk på begivenheten.
    3. Trykk på Rediger.
    4. Du kan redigere begivenhetstype, dato og stedsnavn.
    5. Forklar hvordan du vet at informasjonen om denne begivenheten er korrekt.
    6. Trykk på Lagre.
  6. Slett en ekteskapsbegivenhet:
    1. Trykk på ikonet Rediger for parets ekteskapsbegivenhet.
    2. Trykk på ekteskapsbegivenhet du ønsker å slette.
    3. Trykk på Slett.
    4. Forklar hvorfor du sletter begivenheten.
    5. Trykk på Slett.

Tekniske problemer?

• Hvis du ikke kan legge inn en vielsesdato, kan det være fordi en av ektefellene ikke vises i Slektstre. Begge ektefellene må vises i Slektstre før du kan oppgi informasjon om ekteskapet. Du kan finne og tilknytte en ektefelle eller opprette en opptegnelse.
  • Du ser denne feilen: “Lagring mislyktes. Disse dataene finnes allerede.” Slektstre lar deg knytte én begivenhet til en kombinasjon av dato og stedsnavn. Hvis det finnes én versjon, kan du ikke legge til en annen som samsvarer med den. Slett isteden den uriktige begivenheten.

Beslektede artikler

Hvordan kan jeg sette ektefeller i rekkefølge etter vielsesdato i Slektstre?
En person i Slektstre har feil ektefelle
Hvordan kan jeg gjenopprette et slettet slektskapsforhold i Slektstre?
Hvordan kan jeg indikere at en person i Slektstre ikke hadde barn eller aldri hadde et forhold?
Hvordan kan jeg indikere at et par i Slektstre aldri fikk barn?