Hvordan kan jeg legge ste-, adoptiv- og fosterforeldre til et barn i Slektstre?

Du kan ta med mer enn ett sett foreldre for en person, for eksempel biologiske og adoptivforeldre. Én måte å gjøre dette på er å legge foreldrene til i barnets opptegnelse.

Den andre måten er å legge til barnet i foreldrenes opptegnelser. Du finner en kobling til instruksjonene for denne prosessen i de beslektede artiklene nedenfor.

Trinn (nettsted)

1. Mens du er logget inn på FamilySearch, klikker du på Slektstre.
  2. Hvis det er mulig, navigerer du til foreldrene og noterer ID-numrene.
  3. Naviger tilbake til trevisningen og klikk på Finn i det øverste banneret.
  4. Skriv inn søkeord eller klikk på Søk etter ID hvis du har barnets ID-nummer. I søkeresultatene klikker du på barnet for å få opp personkortet.
  5. Klikk på Person.
  6. Hvis Detaljer-delen ikke er åpen, klikker du på Detaljer-fanen.
  7. Bla til Familiemedlemmer-delen.
  8. Under Foreldre og søsken klikker du på Legg til forelder.
  9. Skriv inn søkeord eller klikk på Etter ID-nummer hvis du har ID-nummeret til en av foreldrene.
  10. Klikk på Finn.
  11. Gjennomgå resultatene.
    • Klikk på Legg til ektepar for å legge begge foreldrene til barnet.
    • Klikk på Opprett person for å bruke informasjonen i søkeoppføringen til å legge foreldrenes opptegnelse til i Slektstre.

Trinn (mobilapp)

1. I Slektstre-mobilappen navigerer du om mulig til Person-siden til foreldrene og noterer ID-numrene.
  2. Naviger tilbake til trevisningen og trykk på søkeikonet øverst i høyre hjørne.
  3. Skriv inn søkeord eller trykk på Søk etter ID hvis du har barnets ID-nummer. Trykk på Finn.
  4. I søkeresultatene trykker du på barnet for å åpne Person-siden.
  5. Trykk på Foreldre.
  6. Bla til bunnen og trykk på Legg til forelder.
  7. Skriv inn søkeord eller trykk på enten Søk etter ID eller Legg til etter ID hvis du har ID-nummeret til en av foreldrene.
  8. Trykk på Fortsett.
  9. Oppgi om forelderen er levende eller død. Trykk på Fortsett.
  10. Gjennomgå mulige treff.
    • Trykk på Legg til eller Legg til treff.
    • Trykk på Legg til denne personen eller Legg til for å bruke informasjonen i søkeoppføringen til å legge til forelderens opptegnelse i Slektstre.

Trinn (Slektstre mini)

1. Mens du er logget inn på Slektstre mini, navigerer du om mulig til foreldrenes Person-side og noterer ID-numrene.
  2. Klikk på søkeikonet i det øverste banneret.
  3. Skriv inn søkeord eller klikk på ID hvis du har barnets ID-nummer. (Family Search mini legger ikke automatisk bindestrek eller store bokstaver til i ID-en. Dette må gjøres manuelt.)
  4. Klikk på Finn.
  5. I søkeresultatene klikker du på barnet for å åpne Person-siden.
  6. Under barnets navn klikker du på Vis familie.
  7. Under Foreldre og søsken klikker du på Legg til en annen forelder.
  8. Skriv inn søkeord eller klikk på Søk etter ID-nummer hvis du har ID-nummeret til forelderen.
  9. Klikk på Neste.
  10. Gjennomgå mulige treff.
    • Klikk på Legg til person.
    • Klikk på Opprett person for å bruke informasjonen i søkeoppføringen til å legge forelderens opptegnelse til i Slektstre.

Når du er ferdig

Når et barn er knyttet til mer enn ett sett med foreldre, er det nyttig å oppgi en relasjonstype for å klargjøre hvordan barnet er knyttet til hver av foreldrene.

Beslektede artikler

Hvordan kan jeg legge ste-, adoptiv- og fosterbarn til foreldre i Slektstre?