Hvordan kan jeg endre status fra død til levende i Slektstre?

Beskyttelse av enkeltpersoners og familiers privatliv er høyt prioritert i FamilySearch.

Prosessen for å endre status på en opptegnelse i Slektstre fra død til levende fungerer forskjellig avhengig av om du er en bidragsyter og hvor mange bidragsytere som finnes. Når du endrer opptegnelsen fra død til levende, flyttes opptegnelsen til én brukers private område. Hvis du er den eneste bidragsyteren, flyttes personen inn i ditt private område. Hvis du ikke er en bidragsyter eller opptegnelsen har flere bidragsytere, er prosessen mer komplisert.

Medlemmer av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige kan noen ganger se en levende person som død. Hvis du opplever en av disse situasjonene, kan du kontakte oss:

• Personens medlemsopptegnelse er feilaktig markert som død.
  • Utførelse av tempelarbeid markerte feilaktig vedkommende som død.

Før du begynner

Pass på at kontoinnstillingene inneholder en gyldig e-postadresse eller et gyldig telefonnummer. Begge kan være nyttige i arbeidet med å endre vedkommendes status. Hvis du bruker et nettbrett, foreslår vi at du bruker Slektstre-mobilappen istedenfor nettstedet.

Trinn (nettsted)

Hvis du er den eneste bidragsyteren:

1. Naviger til Person-siden til den levende personen.
  2. Klikk på Detaljer.
  3. Under Personalia, ved siden av den oppførte dødsdatoen, velger du Rediger.
  4. Klikk på sirkelen merket Levende i ruten som vises.
  5. Skriv inn hvordan du vet at personen fortsatt er i live.
  6. Klikk på Lagre.

Ordet “Levende” vises nå i feltet for dødsdato, og banneret Privat person vises øverst på Person-siden. Opptegnelsen er nå bare synlig for deg.

Hvis du ikke er den eneste bidragsyteren:

1. Naviger til Person-siden til den levende personen.
  2. Klikk på Detaljer.
  3. Under Personalia, ved siden av den oppførte dødsdatoen, velger du Rediger.
  4. Klikk på sirkelen merket Levende i ruten som vises.
  5. Skriv inn hvordan du vet at personen fortsatt er i live.
  6. Klikk på Lagre.
  7. Skriv inn en forklaring på hvorfor systemadministratoren skal behandle forespørselen. Oppgi denne informasjonen:
    • Din relasjon til vedkommende som trenger oppmerksomhet.
    • En forklaring på hvordan du vet at personen er i live.
    • Om mulig, den levende personens nåværende fysiske adresse.
  8. Klikk på Send.

En forespørsel går nå til FamilySearch brukerstøtte. En systemadministrator behandler forespørselen din og iverksetter nødvendige tiltak.

Trinn (mobilapp)

Hvis du er den eneste bidragsyteren:

1. Naviger til Person-siden til den levende personen.
  2. Trykk på Detaljer.
  3. Under Personalia trykker du på dødsdatoen.
  4. Øverst til høyre på skjermbildet trykker du på Rediger.
  5. Avhengig av enheten din, trykker du på sirkelen eller rektangelet som er merket Levende.
  6. Skriv inn hvordan du vet at personen fortsatt er i live.
  7. Trykk på Lagre.

Ordet “Levende” vises nå i feltet for dødsdato, og banneret Privat person vises øverst på Person-siden. Opptegnelsen er nå bare synlig for deg.

Hvis du ikke er den eneste bidragsyteren:

1. Naviger til Person-siden til den levende personen.
  2. Trykk på Detaljer.
  3. Under Personalia trykker du på dødsdatoen.
  4. Øverst til høyre på skjermbildet trykker du på Rediger.
  5. Avhengig av enheten din, trykker du på sirkelen eller rektangelet som er merket Levende.
  6. Skriv inn hvordan du vet at personen fortsatt er i live.
  7. Trykk på Lagre.
  8. Skriv inn en forklaring til systemadministratoren som kan behandle forespørselen din. Oppgi denne informasjonen:
    • Din relasjon til vedkommende som trenger oppmerksomhet.
    • Hvordan du vet at personen er i live.
    • Om mulig, den levende personens nåværende fysiske adresse.
  9. Klikk på Send.

En forespørsel går nå til FamilySearch brukerstøtte. En systemadministrator behandler forespørselen din og iverksetter nødvendige tiltak.

Trinn (Slektstre mini)

Hvis du er den eneste som har bidratt med informasjon:

Naviger til Person-siden til den levende personen.

1. Klikk på dødsdatoen, og klikk deretter på Rediger.
  2. Klikk på sirkelen merket Levende.
  3. Skriv inn hvordan du vet at personen fortsatt er i live.
  4. Klikk på Lagre.

Ordet “Levende” vises nå i feltet for dødsdato, og banneret Privat person vises øverst på Person-siden. Opptegnelsen er nå bare synlig for deg.

Hvis du ikke er den eneste bidragsyteren:

1. Naviger til Person-siden til den levende personen.
  2. Klikk på dødsdatoen, og klikk deretter på Rediger.
  3. Klikk på sirkelen merket Levende.
  4. Skriv inn hvordan du vet at personen fortsatt er i live.
  5. Klikk på Lagre.
  6. Skriv inn en forklaring til systemadministratoren som kan behandle forespørselen din. Oppgi denne informasjonen:
    • Din relasjon til vedkommende som trenger oppmerksomhet.
    • Hvordan du vet at personen er i live.
    • Om mulig, den levende personens nåværende fysiske adresse.
  7. Klikk på Send.

En forespørsel går nå til FamilySearch brukerstøtte. En systemadministrator behandler forespørselen din og iverksetter nødvendige tiltak.

Samarbeid med en systemadministrator

Administratoren kan kontakte deg for å be om den levende personens fysiske adresse. Adressen hjelper administratoren å bekrefte vedkommendes status som levende.

Hvis administratoren foretar oppdateringen og du ikke lenger kan se personens opptegnelse i Slektstre, kan du legge til personen.

Beslektede artikler

Hvordan kan jeg endre personalia i Slektstre?
Kan jeg legge til minner om mine levende slektninger i Slektstre?
Hvordan kan jeg endre en status fra levende til død i Slektstre?