Hvordan kan jeg knytte opptegnelsestips til en person i Slektstre?

Opptegnelsestips er en fin måte å forbedre dine forfedres historier på Slektstre. De vises på en avdød slektnings profil eller på en historisk opptegnelse når systemet oppdager et treff mellom profiler i slektstre og historiske opptegnelser. Du kan granske tipset og avgjøre om du vil tilknytte profilen og opptegnelsen eller ikke.

Legg ved alle nøyaktige opptegnelsestips, selv om de ser ut til å være duplikater. "Ikke treff"-knappen skulle bare brukes hvis kilden ikke faktisk har informasjon om slektningen.

Trinn (nettsted)

1. Finn et tips. Du kan finne dem på tre hovedsteder:
    • På hjemmesiden i listen Anbefalte oppgaver.
    • I Slektstre klikker du på opptegnelsestips-ikonet og deretter på Gjennomgå og tilknytt. Du vil finne ikonene på disse stedene:
      • Visninger av liggende, stående, første slektning eller etterkommere viser opptegnelsestipsikoner, som ser slik ut: – eller – , mens viftediagramvisning viser opptegnelsestips hvis du klikker på Forskningshjelpemidler. Hvis noen har opptegnelsestips, blir flisen blå.
    • Når du søker i historiske opptegnelser, klikk på Slektstre-tips-ikonet i søkeresultatene. Ikonet ser slik ut: .
  2. På Kildekoblinger-siden må du forsikre deg om at personene til venstre er riktig på linje med personene til høyre.
    1. På venstre side av skjermen finner du den feiljusterte personen og avgjør hvor han eller hun skal være.
    2. Hvis delen barn, foreldre eller søsken er skjult (ikke utvidet), klikk på koblingen Åpne for å la deg flytte opptegnelsen til riktig sted.
    3. Klikk på den feiljusterte personens navn, og hold museknappen nede.
    4. Dra personen til riktig sted på skjermen.
  3. Hvis feil ektefelle eller foreldre vises på høyre side av skjermbildet, endrer du til riktig informasjon:
    1. Klikk på Alle ektefeller > eller Alle foreldre>.
    2. Klikk på riktig ektefelle eller foreldre.
    3. Hvis den historiske opptegnelsen identifiserer en ektefelle eller foreldre som ikke er i Family Tree, klikk på (ingen av de ovenfor).
  4. Finn ut om opptegnelsestipset er en god match:
    1. Klikk på koblingen Sammenlign for hver person (bindersikonet) hvis delen ikke åpnes automatisk.
    2. Sammenlign navnene, datoene, relasjonene og stedene.
    3. Bestem deg for om opptegnelsestipset til venstre handler om personen eller familien til høyre. Hvis det er det, fortsett. Hvis det ikke er det, klikker du på Ikke treff, skriver inn en forklaring og klikker på OK.
  5. Hvis opptegnelsestipset er et godt treff, fester du det til hver person i Family Tree det stemmer med:
    1. Gå tilbake til fokuspersonen, og klikk på koblingen Sammenlign mellom de to sidene av skjermbildet.
    2. Hvis opptegnelsen inneholder detaljer som mangler i Slektstre, klikk på + Legg til. Du kan erstatte informasjon som allerede finnes i Slektstre med bedre informasjon fra opptegnelsen. Gjør disse oppdateringene manuelt.
    3. Angi en begrunnelse.
    4. Klikk på Legg ved.
    5. Gjenta dette trinnet for hver person i den historiske opptegnelsen.
  6. For å knytte kilden til svigerforeldre, besteforeldre eller andre slektninger som ikke er på gjeldende skjermbilde, endrer du fokuspersonen:
    1. På venstre side av skjermen, klikk på Endre.
    2. Klikk på en ny fokusperson.
    3. På høyre side av skjerm kontrollerer du at samme person er valgt. Hvis ikke, klikk på Endre på høyre side av skjermen.
    4. Klikk på personen, eller angi vedkommendes ID-nummer.
    5. Klikk på Endre fokusperson.
  7. For å se om den faktiske opptegnelsen inneholder ytterligere informasjon, klikk på Vis bilde.
  8. Når datoer eller steder er ufullstendige, kan du rette dem opp.
    • Gjør en passende endring for å vise riktig dato.
    • Legg til et detaljert notat for å forklare hvordan du velger å oppgi datoen og henvise til kilden.

Trinn (mobilappen)

Noen opptegnelser åpner mobilversjonen av kildekoblingeren. Det fungerer mer som instruksjonene i nettstedsdelen i denne artikkelen.

1. I mobilappen til Family Tree finner du et ikon for opptegnelsestips. Du finner dem på disse stedene:
    • På listen forfedre med oppgaver.
    • Med en persons detaljer, øverst på skjermen, over navnet.
  2. Klikk på ikonet for opptegnelsestips, deretter på den opptegnelsen du ønsker å sammenligne, og deretter på Sammenlign.
  3. Sammenlign opplysningene på begge sider av skjermen.
  4. Hvis informasjonen til venstre (dokumentet) ikke er i Family Tree, og du ønsker å legge den til, kan du gjøre ett av følgende:
    • Legg til: Klikk på dette for å legge til manglende informasjon i Family Tree.
    • Blyantikon: Trykk på dette for å redigere det som allerede er i Family Tree eller erstatte det som er i Family Tree med det som er i dokumentet.
  5. Hvis dokumentet passer personen fra treet, klikker du på Ja, legg til. Ellers velger du Ikke en match.
  6. Hvis dokumentet også inneholder informasjon om andre familiemedlemmer, klikk på Gjennomgå andre.
  7. Gjennomgå hver person:
    • Hvis dokumentet er et treff, men ikke er tilknyttet personen enda, skroller du ned og klikker på Ja, legg ved.
    • Hvis dokumentet ikke er et treff, velger du Ikke en match.
    • Hvis dokumentet allerede er knyttet til riktig person, klikk på Neste for å gå til neste familiemedlem.
    • Hvis dokumentet er tilknyttet feil person, velger du Løsne.
  8. Når du har gjennomgått alle familiemedlemmene, klikk på Ferdig.

Trinn (Family Tree Lite)

Family Tree Lite har ingen opptegnelsestips.