Hvordan kan jeg bruke FamilySearch minner til å bevare mine forfedres livshistorier?

FamilySearch Minner hjelper deg å bevare fotografier, historier, dokumenter og lydfilinnspillinger om dine forfedre. Du kan bruke minner på nettstedet FamilySearch og i FamilySearch-mobilappene.

Trinn (nettsted)

1. Logg inn på FamilySearch og klikk på Minner.
  2. Klikk på Oversikt, Galleri, Personer eller Søk.
    • For å lære mer om FamilySearch minner, klikk på Oversikt.
    • Galleri lar deg se og arbeide med alle minneelementene du har lastet opp til FamilySearch:
      • Last opp nye fotografier, dokumenter og lydfiler.
      • Legg til historier om dine forfedre.
      • Ha en anmerkning på minnene dine med titler, beskrivelser og hendelser.
      • Legg til etiketter som knytter minner til personer i Slektstre.
      • Lytt til lydfiler du har lastet opp.
      • Organiser minnene dine i album.
      • Arkiver minner
      • Bokmerke favorittminner
      • Slette minner.
    • Personer, grupper minner for personer i album Du kan se minner som er lagt til, så vel som elementer andre brukere har lagt til.
    • For å søke etter personer, steder, hendelser eller dokumenttyper, klikk på Søk.

Trinn (mobilappen Minner)

FamilySearch Minner-appen viser minner som du har lagt til og lar deg legge til nye elementer.

• Øverst trykker du på et ikon for bare å se fotografier, dokumenter, historier eller lydfiler.
  • Nederst, klikk på + og last opp nye minneelementer.
  • Vis minnene du lastet opp.
  • Trykk på et minne. Du kan legge til titler, etiketter og kommentarer.
  • Legg til lydfiler om et foto.
  • Rediger en historie.
  • Legg til detaljer som datoer og stedsnavn.
  • Marker et minneelement som offentlig eller privat.
  • Legg til et element i et album.
  • Flytt et element til Arkiv.
  • Slett minneelementet.
  • Rapporter overgrep
  • Del minnet

Åpne menyen: 3 linjer nederst på Apple iOS-enheter; toppen av Android-enheter. På større skjermer vises noen alternativer i det nederste banneret.

• Trykk på Album og organiser minnene dine i album.
  • For å søke etter et minneelement, trykk på Søk nederst.
  • Se dine arkiverte og nylig slettede elementer.

Trinn (mobilappen Family Tree)

I Slektstre-mobilappen kan du se minnene om dine forfedre.

1. Naviger til detaljene om en av dine forfedre.
  2. Trykk på Minner under det mørke banneret.
    1. Øverst trykker du på et ikon for bare å se fotografier, historier, dokumenter eller lydfiler.
    2. Nederst trykker du på + og legger til et minne for personen.
    3. For å redigere et minneelement, trykk på minnet.
    4. Bruk ikonene når du legger til etiketter, emner, historier eller lydfiler til minneelementet. Små skjermer inneholder bare ikoner for å legge til etiketter og identifisere personer i minnet.
    5. Øverst gir ikonet med 3 prikker deg flere alternativer:
      1. Roter til høyre.
      2. Slette
      3. Rapporter overgrep
      4. Vis detaljer
      5. Liten skjerm: Ta opp et minne, kommentarer, Last ned (på Android).
    6. Del minnet ditt med andre
      1. Apple iOS: Trykk på ikonet nederst til venstre
      2. Android: Trykk på de 3 prikkene og del deretter

Trinn (Family Tree Lite)

Slektstre mini støtter ikke funksjonen Minner.