Welke regels gelden er voor mijn gebruikersnaam en wachtwoord?

Als u een gebruikersaccount voor FamilySearch aanmaakt, zorgen bepaalde criteria ervoor dat uw gebruikersnaam en wachtwoord sterk zijn.

Gebruikersnaam

• Moet uniek en makkelijk te onthouden zijn. Het systeem waarschuwt u als een gebruikersnaam al door een andere gebruiker is opgegeven.
  • Het veld Gebruikersnaam is niet hoofdlettergevoelig. U kunt naar eigen inzicht hoofdletters of kleine letters gebruiken.
  • Uw gebruikersnaam moet minimaal 4 en maximaal 64 tekens (letters of cijfers) hebben, maar geen spaties of diakritische tekens.
  • De volgende tekens zijn niet toegestaan:
    • ,
    • -
    • +
    • \
    • /
    • < (het kleiner-dan-teken)
    • > (het groter-dan-teken)
    • &
    • ;
    • ^
    • #
    • =
    • (
    • )
    • :
    • %
    • *
    • |

NB: als een oude account een gebruikersnaam had met een spatie of een van bovenstaande tekens, is die niet meer geldig.

Wachtwoord

• Uw wachtwoord moet minimaal 8 en maximaal 128 tekens hebben, met minimaal één letter en één cijfer, maar geen spaties.
  • U maakt uw wachtwoord veiliger door een combinatie van kleine letters, hoofdletters en cijfers te gebruiken.
  • Uw wachtwoord mag één of meer bijzondere tekens hebben.
  • Het veld Wachtwoord is wél hoofdlettergevoelig.
  • Het wachtwoord mag geen enkele serie tekens bevatten die identiek is aan de voornaam of achternaam van de account. Als de naam van de account bijvoorbeeld Jan Dijkman is, dan mag Jan noch Dijkman in het wachtwoord voorkomen.
  • Kies een wachtwoord dat voor u makkelijk te onthouden is, maar dat voor een ander moeilijk te raden is. Bijvoorbeeld: 2019#MijnHondHeetMax. Hoe langer de wachtwoordzinsnede is, hoe moeilijker het is voor iemand die probeert uw wachtwoord te ontdekken.
  • Het systeem geeft het aan als uw wachtwoord te eenvoudig is, zodat u het sterker kunt maken.

Hebt u nog steeds hulp nodig?

Neem contact op met FamilySearch-support als u problemen ondervindt bij het aanmaken van uw account of bij het inloggen.​

Aanverwante artikelen

Ik ben mijn FamilySearch-wachtwoord of -gebruikersnaam vergeten (53852)
Hoe wijzig ik mijn gebruikersnaam of wachtwoord? (272597)