Ontbrekende namen toevoegen aan een geïndexeerde record

In sommige recordverzamelingen, zoals volkstellingsrecords, kunt u namen toevoegen die door de oorspronkelijke indexeerfuncties zijn gemist.

Voordat u begint.

Bepaal of u ontbrekende namen kunt toevoegen aan de geïndexeerde record.

Vanaf een pagina met recorddetails (de pagina met de geïndexeerde informatie):

• Zoek naar een knop Bewerken. Is het grijs? Als dit het geval is, kunt u de geïndexeerde record niet bewerken.
  • Is de knop Bewerken blauw? Klik dan op de knop.
    • Zie je een vak met meer knoppen voor Bewerken? Als dat het geval is, staat de collectie beperkte bewerking toe. U kunt geen ontbrekende informatie toevoegen.
    • Verschijnt er een nieuw scherm met de afbeelding aan de linkerkant en een paneel aan de rechterkant met de geïndexeerde informatie? (In de mobiele app worden de indexgegevens vaak onder de afbeelding weergegeven.) Als dat het geval is, is de collectie volledig bewerkbaar. U kunt de ontbrekende informatie toevoegen.

Van een recordafbeelding op Explore Historical Images (alleen website):

• Klik boven aan het rechterdeelvenster op Afbeeldingsindex.
  • Zie je 'Deze afbeelding is niet geïndexeerd'? Als dit het geval is, kunt u de ontbrekende informatie niet toevoegen.
  • Zie je een lijst met namen? Zo ja, dan kunt u de ontbrekende informatie toevoegen.

Stappen (website of mobiel)

1. Navigeer naar de bewerkbare afbeeldingsindex:
    1. Klik op de knop Bewerken op een pagina met recorddetails (de pagina met de geïndexeerde gegevens). Klik in het transcriptievenster op de pijl terug.
    2. Klik boven aan het transcriptievenster van een afbeelding in Historische afbeeldingen verkennen op Afbeeldingsindex.
  2. Vergroot de afbeelding zodat u de informatie kunt zien die u aan de index wilt toevoegen.
  3. Klik onder aan het transcriptievenster op Toevoegen.
  4. Klik op de pijl-omlaag en klik vervolgens op een naamtype.
  5. Klik op Voornaam toevoegen.
  6. Voer de naam in en klik vervolgens op Markering toevoegen.
  7. Plaats de muisaanwijzer op het juiste woord in de afbeelding. Wijzig het formaat en de positie van het nieuwe vak dat wordt weergegeven. Klik op het vinkje.
  8. Klik op Opslaan.
  9. Klik op Achternaam toevoegen en herhaal het proces zoals voor de voornaam.
  10. Klik in het veld Recordtype op een recordtype en begin met typen. Klik op de beste overeenkomst in de lijst. Bijvoorbeeld Census Record.
  11. Klik op Opslaan.

U ziet nu koppen voor verschillende soorten informatie die u kunt toevoegen. Voeg relaties toe nadat u alle ontbrekende namen in het huishouden hebt ingevoerd in een volkstellingsrecord.

1. Klik op een potloodpictogram en voeg informatie toe over de nieuw gemaakte naam.
  2. Klik op Velden toevoegen of verwijderen.
  3. Klik op de velden die u wilt toevoegen en klik vervolgens op Velden opslaan.
  4. Voer de gegevens in het veld in en klik op Markering toevoegen.
  5. Plaats de muisaanwijzer op het juiste woord op de afbeelding. Wijzig het formaat en verplaats het nieuwe vak. Klik op het vinkje.

Herhaal de stappen terwijl u alle gegevens over elke vermiste persoon invoert. Nadat u alle namen en relaties in een volkstellingsrecord hebt ingevoerd, markeert u de hoofdnaam in de geïndexeerde record. In een Amerikaanse volkstelling is de opdrachtgever de persoon die op de volkstellingsafbeelding als "hoofd" wordt geïdentificeerd.

1. Klik in de afbeeldingsindex op de naam van de persoon die als hoofd op de afbeelding wordt weergegeven
  2. Klik rechts van 'Essentiële informatie' op het potloodpictogram.
  3. Klik onder Principal Name (Hoofdsom) op de cirkel naast Ja.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.