Hoe voeg ik stap-, adoptie- en pleegouders toe aan een kind in Family Tree?

U kunt meer dan één set ouders voor een persoon opnemen, zoals de biologische en de adoptieouders. Voeg eerst de ouders toe aan het dossier van het kind.

Stappen (website)

1. Klik in het menu bovenaan op Family Tree en vervolgens op Stamboom.
  2. Zoek het onderliggende element van de relatie die u wilt bewerken.
  3. Klik op de naam van het kind. Klik in de details die verschijnen nogmaals op de naam van het kind.
  4. Klik op het tabblad Details.
  5. Scrol naar het gedeelte Gezinsleden .
  6. Zoek onder Ouders en broers en zussen de naam van het kind en klik op het pictogram Bewerken  .
    1. Klik onder de naam van de ouder op + Relatietype toevoegen of zoek Relatie met kind en klik op het pictogram Bewerken
    2. Klik op de pijl-omlaag. Klik op de juiste relatie. Leg de reden voor uw wijziging uit en klik vervolgens op Opslaan. U kunt ook op Verwijderen klikken en het relatietype verwijderen.
    3. Als u een overzicht wilt zien van alle relatiedetails voor het kind, klikt u op Extra en vervolgens op Alle wijzigingen weergeven.

Stappen (mobiele app)

1. Navigeer in de mobiele family tree-app naar de pagina Persoon van het kind met het onjuiste relatietype.
  2. Tik op de tab Ouders.
  3. Zoek de naam van het kind op en tik op het Edit pictogram.
  4. Tik op de vervolgkeuzepijl voor een van beide ouders om het huidige relatietype weer te geven.
    • Als u het huidige relatietype wilt wijzigen, tikt u op Bewerken.
    • Als u het huidige relatietype wilt verwijderen, tikt u op Relatietype verwijderen.
    • Als u een relatietype wilt invoeren, tikt u op Relatietype toevoegen.
  5. Tik op de pijl-omlaag bij Relatietype. Tik op de juiste relatie.
  6. Leg de reden voor uw wijziging uit en tik op Opslaan.

Stappen (Family Tree Lite)

1. Log in op Family Tree Lite.
  2. Navigeer naar de pagina Persoon van het kind met de verkeerde ouders.
  3. Tik onder de naam van de persoon op Familie weergeven.
  4. Zoek onder Ouders en broers en zussen de naam van het kind en tik op het pictogram Bewerken
    • Als u het huidige relatietype wilt wijzigen, tikt u erop. Tik op bewerken. Tik op de pijl-omlaag en tik vervolgens op de relatie. U kunt een datum toevoegen voor een gebeurtenis waarmee de relatie is gemaakt. Leg de reden voor uw wijziging uit en tik op Opslaan.
    • Als u de relatie niet ziet, tikt u op 'Voeg relatietype toe'.Selecteer een relatietype, leg de reden voor de wijziging uit en klik vervolgens op Opslaan.

Aanverwante artikelen

Hoe geef ik in Family Tree biologische, stief-, adoptie- en pleegrelaties aan?