Wat doet de horizontale weergave in Stamboom?

In Stamboom op de website van FamilySearch toont de horizontale weergave uw stamboom horizontaal. U staat in het midden. Uw nakomelingen staan links. Uw voorouders staan rechts.

De horizontale weergave heeft verschillende voordelen:

• U kunt vele generaties van een familie in één keer zien.
  • U kunt één familielijn terug of vooruit volgen in de tijd.
  • U kunt hints, onderzoeksuggesties, en gegevensproblemen zien.
  • U kunt de voorouders van uw partner zien als u hen hebt toegevoegd.
  • U kunt de echtgenoten van uw kinderen zien.
  • U kunt zien wanneer het systeem meerdere partners of ouders voor iemand heeft.

NB Met de Opties in de rechterbovenhoek van het venster kunt u aangeven welke pictogrammen op uw stamboom verschijnen.

Stappen (website)

1. Klik in het menu bovenaan op Stamboom en vervolgens op Boom.
  2. In het bovenste gedeelte van het stamboomscherm klikt u op de naam van de huidige weergave (bijvoorbeeld Waaierdiagram), en dan op Horizontaal. In de eerstevoorouderweergave staat deze optie rechtsboven.
  3. Om een andere persoon naar de hoofdpositie te verplaatsen, klikt u op zijn of haar naam, vervolgens op boom.
  4. Om meer details over een persoon in de boom te bekijken, klikt u op zijn of haar naam, dan op Gegevens.
  5. Om de kinderen van een echtpaar te zien, klikt u op Kinderen onderaan het echtpaarvak.
  6. Om een andere partner voor een persoon in de stamboom te laten zien, doet u het volgende:
    1. Kijk naar het echtpaarvak. Als er meer dan één partner in het systeem is, ziet u een kleine neerwaartse pijl links van de momenteel getoonde partner.
    2. Klik op de neerwaartse pijl.
    3. Klik in de lijst met partners op de partner die u op de stamboom wilt tonen.
  7. Om de stamboom op het scherm te verplaatsen, klikt u in het achtergrondgedeelte en versleept u de stamboom.
  8. Om de stamboom te vergroten of verkleinen, klikt u linksboven op plus ( + ) of min ( - ).
  9. Om een familielijn nog eens twee generaties uit te breiden, klikt u op de pijl aan het eind van die lijn. Klik er nogmaals op om die te sluiten.
  10. Om uzelf weer in de stamboom weer te geven, kunt u het volgende doen:
    • Om al uw uitgebreide lijnen te sluiten en naar uzelf terug te keren, klikt u op het pictogram Home.
    • Om alle uitgebreide lijnen open te houden en naar de startpersoon terug te gaan, klikt u op het pictogram Terug naar startpersoon, dat eruitziet als een doelwit en direct onder het pictogram Home staat.
  11. Als een persoon meerdere ouders in het systeem heeft, ziet u een pijl links van het vak voor de ouders. Klik op de pijl om alle ouders voor die persoon te zien.
  12. Als iemand meer dan één partner in het systeem heeft, ziet u een pijl naast de naam van de partner in het vak. Klik op de pijl om alle partners voor de persoon te zien.
  13. Om een stamboomlijst van vier generaties af te drukken, klikt u op Opties en vervolgens op Afdrukken. Als de afdrukbare versie in een nieuwe tab geopend is, klikt u op de afdrukoptie van uw browser om die af te drukken.

Stappen (mobiele app)

De app Stamboom heeft geen horizontale weergave.

Stappen (Stamboom Lite)

Stamboom Lite heeft geen horizontale weergave.

Aanverwante artikelen

Hoe stel ik in Stamboom de voorkeurshuwelijkspartner of -ouders in?
Wat doet het nakomelingenoverzicht in Stamboom?
Hoe gebruik ik de waaierdiagramweergave in Stamboom?
Hoe verwissel ik in Stamboom ouders of huwelijkspartners van plaats om afstammingslijnen anders weer te geven?