Hoe verwijder ik alle cookies en tijdelijke bestanden die door mijn internetbrowser zijn opgeslagen?

Na verloop van tijd hoopt zich een grote cache van tijdelijke bestanden en cookies op die problemen kunnen veroorzaken bij het gebruik van de FamilySearch-website.

• Elke keer dat u een webpagina opent, maakt uw computer automatisch een tijdelijk bestand aan. De browser slaat deze tijdelijke bestanden op, zodat hij er snel naar kan terugkeren.
  • Cookies zijn kleine stukjes code die FamilySearch en andere websites op uw computer opslaan. Cookies stellen FamilySearch in staat om uw ervaring voor u aan te passen aan uw wensen.Voor meer informatie over Cookies van FamilySearch klikt u onderaan de FamilySearch-homepage op Cookie Voorkeuren.

Verwijder uw cache of cookie in deze omstandigheden:

• Uw computer reageert niet snel en efficiënt.
  • Gegevens op FamilySearch worden slecht of helemaal niet weergegeven.

Stappen (website)

Als u alle cookies wist, kan dit van invloed zijn op uw toegang tot andere websites. Probeer eerst deze stappen:

1. Zorg ervoor dat u een ondersteunende internetbrowser gebruikt.
  2. Verwijder alleen de cookies die FamilySearch gebruikt.
    1. Ga naar https://FamilySearch.org/cookies.
    2. Als het bericht Uw cookies opnieuw instellen?' verschijnt, klikt u op Ja.
  3. Als de problemen zich nog steeds voordoen, verwijder dan al uw tijdelijke bestanden en cookies. Start uw computer vervolgens opnieuw op. Zoek op het web naar instructies voor uw specifieke browser.
  4. Als u nog steeds problemen hebt, verwijdert u uw geschiedenis voor automatisch aanvullen.Zoek op het web naar instructies voor uw specifieke browser.
  5. (Optioneel) Reset uw cookievoorkeuren op FamilySearch.

Stappen (mobiele apps)

De mobiele FamilySearch-apps gebruiken geen cookies.

Als u via een browser toegang tot de FamilySearch.org website op een mobiel apparaat krijgt, kunt u de cookies van de browser verwijderen.

Stappen (Family Tree Lite)

Family Tree Lite heeft niet de optie om cookies te verwijderen.

Tips om problemen op te lossen

Veel internetbrowsers bieden u de mogelijkheid om tijdelijke bestanden en cookies te verwijderen wanneer u tegelijkertijd op deze drie toetsenbordtoetsen drukt:

• Ctrl+Shift+Del (Windows-gebruikers).
  • Cmd+Shift+Del (Mac-gebruikers).

Elke browser gaat net iets anders om met deze combinatie.

Gebruikers van Safari (op MAC OS Sonoma - de huidige versie) kunnen de volgende stappen volgen:

1. Klik linksboven in het scherm op Safari.
  2. Ga in het menu dat verschijnt naar Geschiedenis wissen. Opmerking: Klik op een oudere Mac OS-versie op 'Voorkeuren'.
  3. Klik in het venster dat verschijnt op het tabblad Privacy.
  4. Klik op de knop Websitegegevens Beheren.
  5. Klik in het pop-upvenster dat verschijnt op Nu Verwijderen.

Welke internetbrowsers zijn compatibel?
Hoe stel ik mijn cookievoorkeuren in?