Hoe los ik in Stamboom het gegevensprobleem ‘Probleem met naamtaal’ op?

Om het gegevensprobleem ‘Probleem met naamtaal’ op te lossen, moet u de naam van de persoon bewerken. Zorg er vervolgens voor dat het taalsjabloon overeenkomt met de gebruikte schriften, dat elk schrift in het juiste veld staat, en dat elk schrift in een afzonderlijk veld staat.

Dit gegevensprobleem kan niet worden genegeerd.

Stappen (website)

1. Log in op FamilySearch en klik op Stamboom. Klik vervolgens nogmaals op Stamboom.
  2. Zoek de persoon die u wilt bewerken. Open de persoonspagina.
  3. Klik op het potloodpictogram dat bij de naam van de persoon staat.
  4. Selecteer het juiste taalsjabloon voor de naam. Het veld Taalsjabloon bevindt zich boven het veld Titel.
  5. Gebruik de knip- en plakfunctie van uw computer om elk deel van de naam naar het juiste veld voor die set tekens te verplaatsen. De waarschuwing verdwijnt als de juiste tekens in de juiste velden staan.
  6. Scrol naar beneden naar het veld Reden waarom deze gegevens correct zijn. Voer een reden voor de wijzigingen in.
  7. Klik op Opslaan.

Tip: FamilySearch toont standaard namen uit niet-Latijnse talen zoals Chinees, Japans en Koreaans in hun eigen schrift. In de instellingen van uw account kunt u ervoor kiezen om alle namen in een Latijns schrift te tonen.

Stappen (mobiele app)

De mobiele app Stamboom bevat geen pictogrammen voor gegevensproblemen zoals op de website. Maar u kunt dit gegevensprobleem wél zien, en oplossen door de naam van de persoon te bewerken. Als veel van uw voorouders dit gegevensprobleem hebben, vindt u het misschien makkelijker om ze op de FamilySearch-website op te zoeken en ze daar te corrigeren.

1. Log in op de mobiele app Stamboom.
  2. Zoek de persoon die u wilt bewerken. Open de persoonspagina.
  3. Tik op de naam van de persoon.
  4. Tik op Bewerken. Als dit gegevensprobleem zich voordoet, ziet u waarschuwingen op het scherm.
  5. Selecteer het juiste taalsjabloon voor de naam. De naam van de taal staat boven het veld Titel. Het is de naam van een taal, of het woord ‘Overige’.
  6. Gebruik de knip- en plakfunctie van uw apparaat om elk deel van de naam naar het juiste veld voor die set tekens te verplaatsen. De waarschuwing verdwijnt als de juiste tekens in de juiste velden staan.
  7. Tik op Doorgaan.
  8. Voer een reden voor de wijzigingen in.
  9. Tik op Opslaan.

Aanverwante artikelen

Wat is in Stamboom het gegevensprobleem, ‘Probleem met naamtaal’?
Hoe voer ik een naam uit een andere taal in Stamboom in?
Taalsjablonen voor namen in Stamboom
Hoe voer ik in Stamboom Chinese namen in?
Hoe los ik gegevensproblemen in Stamboom op?
Welke gegevensproblemen kunnen er in Stamboom allemaal voorkomen?