Hoe kan ik een verhaal aan Herinneringen toevoegen?

In FamilySearch kunt u uw eigen verhalen over uw familieleden toevoegen.

Voordat u begint

• Lees zorgvuldig de Indienovereenkomst voor vragen betreffende uw content.
  • Het systeem logt u na een uur uit. Om geen werk kwijt te raken, moet u het vaak opslaan, of kunt u een voltooid verhaal kopiëren en in het veld plakken.
  • Slepen werkt niet voor het uploaden van verhalen.
  • U kunt geen PDF-bestanden in Verhalen uploaden, maar wel in Documenten.

Stappen (website)

U kunt herinneringen uit zowel het gedeelte Herinneringen als Stamboom uploaden.

Creëer een verhaal in het gedeelte Herinneringen:

1. Log in op FamilySearch.
  2. Klik bovenaan het scherm op Herinneringen.
  3. Klik op Galerij.
  4. Klik op het plusteken (+) in de groene cirkel.
  5. Klik op Een verhaal aanmaken.
  6. Voer uw verhaal in en de titel.
  7. Voeg eventueel foto’s toe.
    • Met Foto uploaden kunt u uit uw computerbestanden selecteren.
    • Uit galerij selecteren brengt u naar foto’s die al op FamilySearch staan.
    • Met het plusteken (+) kunt u meer foto’s toevoegen.

Een verhaal in Stamboom aanmaken:

1. Log in op FamilySearch.
  2. Klik bovenaan de pagina op Stamboom.
  3. Klik op Stamboom.
  4. Zoek de persoon op, klik op zijn of haar naam, en klik op Persoon.
  5. Klik op de tab Herinneringen.
  6. Ga naar Verhalen en klik op Verhaal aanmaken.
  7. Voer uw verhaal in en de titel.
  8. Voeg eventueel foto’s toe.
    • Met Foto uploaden kunt u uit uw computerbestanden selecteren.
    • Uit galerij selecteren brengt u naar foto’s die al op FamilySearch staan.
    • Met het plusteken (+) kunt u meer foto’s toevoegen.

NB: U kunt uw opgeslagen verhaal op elk gewenst moment bewerken. Open het verhaal. Bovenaan de pagina, vlak boven de titel, klikt u op Bewerken

Stappen (mobiele app)

U kunt herinneringen uploaden uit zowel de mobiele Herinneringen-app als de mobiele Stamboom-app.

Voeg een verhaal in de Herinneringen-app toe:

1. Tik op het plusteken (+) in een blauwe cirkel rechtsonder.
  2. Tik op Verhaal schrijven.
  3. Voer uw verhaal in en de titel.
  4. Tik op het pictogram van de camera om foto’s toe te voegen.
    • Apple iOS: Selecteer maximaal tien foto’s van uw apparaat, en tik op Uploaden of gebruik de camera om foto’s te nemen. Tik dan op Uploaden. Bewerk de foto’s en tik op Opslaan. Tik op het plusteken (+) dat onder de oorspronkelijke foto’s verschijnt om de nieuwe foto’s toe te voegen.
    • Android: Tik op Bestand om een foto van uw apparaat te selecteren. Tik op Camera om een foto met uw apparaat te nemen. Tik op FamilySearch om foto’s toe te voegen die al in de Galerij staan. Tik op het plusteken (+) dat onder de oorspronkelijke foto’s verschijnt om de nieuwe foto’s toe te voegen.

Voeg een verhaal in de Stamboom-app toe:

1. Tik op een persoon om de pagina met details over die persoon te openen.
  2. Tik op Herinneringen.
  3. Tik op het plusteken (+) in een blauwe cirkel rechtsonder.
  4. Tik op Verhaal schrijven.
  5. Voer uw verhaal in en de titel.
  6. Tik op het pictogram van de camera om foto’s toe te voegen.
    • Apple iOS: Selecteer maximaal tien foto’s van uw apparaat, of gebruik de camera om foto’s te nemen. Tik dan op Uploaden. Bewerk de foto’s en tik op Opslaan. Tik op het plusteken (+) dat onder de oorspronkelijke foto’s verschijnt om de nieuwe foto’s toe te voegen.
    • Android: Tik op Bestand om een foto van uw apparaat te selecteren. Tik op Camera om een foto met uw apparaat te nemen. Tik op FamilySearch om foto’s toe te voegen die al in de Galerij staan. Tik op het plusteken (+) dat onder de oorspronkelijke foto’s verschijnt om de nieuwe foto’s toe te voegen.

NB: U kunt uw opgeslagen verhaal op elk gewenst moment bewerken. Open het verhaal. Tik op het menupictogram, gevolgd door Bewerken.

Stamboom Lite

Momenteel bevat Stamboom Lite de functie Herinneringen niet.

Aanverwante artikelen

Welke regels zijn er voor het uploaden van herinneringen naar FamilySearch.org?
Kan ik in Stamboom herinneringen aan mijn levende familieleden toevoegen?
Kan ik een foto, verhaal, document of geluidsbestand uit Herinneringen verwijderen?