Hoe maak ik een bron in Stamboom aan?

Als u een bron gebruikt die niet op FamilySearch staat, moet u de titel, webpagina, vermelding en notities handmatig invoeren. U kunt de bron vervolgens toevoegen waar u die nodig hebt.

Als u de bron invoert, geef dan voldoende informatie op zodat een andere persoon die kan vinden.

Stappen (website)

1. Log in op FamilySearch en ga naar de pagina van de persoon naar wie de bron verwijst.
  2. Toon de bronnen over de persoon of de bijbehorende relaties:
    • Als de bron over een persoon gaat, klikt u op het tabblad Bronnen.
    • Als de bron over een echtpaarrelatie gaat, klikt u op het tabblad Gegevens. Scrol omlaag naar Familieleden en klik op het pictogram Bewerken naast de huwelijksgegevens van het echtpaar.
    • Als de bron over een ouder-kindrelatie gaat, klikt u op het tabblad Gegevens. Scrol omlaag naar Familieleden en klik op het pictogram Bewerken naast de naam van het kind.
  3. Klik op Bron toevoegen.
  4. Voer de brongegevens in de desbetreffende velden in, inclusief de reden om de bron toe te voegen.
  5. (Facultatief) Standaard is het vakje naast Aan mijn bronnenmap toevoegen ingeschakeld. Als u deze bron aan andere personen of aan relaties wilt toevoegen, laat u het vakje ingeschakeld. Vervolgens kunt u de bron via uw bronnenmap toevoegen waar u die nodig hebt zonder alles opnieuw te hoeven typen.
  6. Klik op Opslaan

De nieuwe bron wordt aan de geselecteerde persoon of relatie toegevoegd.

Stappen (mobiele app)

In de mobiele app Stamboom kunt u geen bronnen aan echtpaarrelaties of ouder-kindrelaties toevoegen. Maar u kunt wel een bron aan een persoon toevoegen.

1. Ga naar de pagina van de persoon naar wie de bron verwijst.
  2. Tik op het tabblad Bronnen.
  3. Tik op +.
  4. Tik op een van de opties:
    • Als u een bron uit de database met documenten wilt toevoegen, tikt u op Documenten zoeken.
    • Als de bron online is, tikt u op Bron met webpagina toevoegen.
    • Als u een digitale afbeelding wilt toevoegen, tikt u op Bron met foto toevoegen.
  5. Als u op Bron met foto toevoegen hebt getikt, tikt u vervolgens op Bronfoto toevoegen. U kunt een foto met uw apparaat nemen. U kunt een foto op uw apparaat of uit uw bestanden kiezen. U kunt de gewenste afbeelding uit uw FamilySearch-galerij kiezen.
  6. Voer de brongegevens in de desbetreffende velden in. Geef een reden op waarom u de bron toevoegt.
  7. Tik op Opslaan.

De nieuwe bron verschijnt in de lijst met bronnen voor de persoon.

Stappen (Stamboom Lite)

U kunt bronnen niet in Stamboom Lite toevoegen. Ga daarvoor naar de volledige website.

Aanverwante artikelen

Hoe voeg ik in Stamboom een externe bron toe?