Kuinka voin lisätä kertomuksen Muistoihin?

FamilySearchin avulla voit jakaa omat kertomuksesi suvustasi.

Ennen kuin aloitat

• Kun sinulla on sisältöäsi koskevia kysymyksiä, lue huolellisesti Sopimus Sisällön lähetämisestä.
  • Järjestelmä aikakatkaisee tunnin kuluttua. Muista tallentaa työsi usein, jotta et menetä tietojasi tai voit myös kopioida ja liittää tietokoneellasi olevan valmiin kertomuksen paikalleen.
  • Vedä ja pudota -toiminto ei toimi kertomusten lataamisessa
  • PDF-tiedostoja ei voi ladata Kertomukset-toimintoon, mutta ne toimivat hyvin Asiakirjoissa.

Vaiheet (verkkosivusto)

Voit ladata muistoja sekä Muistot-osiosta että Family Treestä.

Luo tarina Muistot-osiosta:

1. Kirjaudu sisään FamilySearchiin.
  2. Napsauta näytön yläreunassa Muistot.
  3. Napsauta Galleria.
  4. Napsauta plusmerkkiä(+) vihreässä ympyrässä.
  5. NapsautaLuo kertomus
  6. Kirjoita kertomuksesi ja sen otsikko.
  7. Liitä mukaan mahdolliset valokuvat.
    • Lataa valokuva -valinnalla voit valita kuvan tietokoneesi tiedostoista.
    • Valitse Galleriasta -kohdasta pääset valokuviin, jotka ovat jo FamilySearchissä.
    • Plusmerkin (+) avulla voit lisätä valokuvia.

Luo kertomus Family Treen kautta.

1. Kirjaudu sisään FamilySearchiin.
  2. Napsauta sivun ylälaidasta Family Tree.
  3. Napsauta Sukupuu
  4. Etsi henkilö, napsauta hänen nimeänsä ja valitse Henkilö.
  5. Napsauta Muistoja-välilehteä.
  6. Siirry Kertomukset-osioon ja napsauta Luo kertomus.
  7. Kirjoita kertomuksesi ja sen otsikko.
  8. Liitä mukaan mahdolliset valokuvat.
    • Lataa valokuva -valinnalla voit valita kuvan tietokoneesi tiedostoista.
    • Valitse Galleriasta -kohdasta pääset valokuviin, jotka ovat jo FamilySearchissä.
    • Plusmerkin (+) avulla voit lisätä enemmän kuvia.

Huomautus: Voit muokata tallennettua kertomusta milloin tahansa. Yksinkertaisesti avaa vain kertomus. Napsauta sivun yläreunasta, aivan kertomuksen otsikon yläpuolelta, Muokkaa.

Vaiheet (mobiilisovellus)

Voit ladata muistoja sekä Muistot-mobiilisovelluksella että Family Tree -mobiilisovelluksella.

Lisää kertomus Muistot-mobiilisovelluksella

1. Napauta oikean alakulman sinisessä ympyrässä olevaa plusmerkkiä (+ ).
  2. Napauta Kirjoita kertomus.
  3. Kirjoita kertomuksesi ja sen otsikko.
  4. Napauta kamerakuvaketta lisätäksesi valokuvia.
    • Apple iOS: Valitse enintään 10 kuvaa laitteestasi ja napauta Lataa tai käytä kameratoimintoa kuvien ottamiseen. Napauta sitten Lataa.Muokkaa valokuvia ja napauta Tallenna. Lisää valokuvia napauttamalla Galleriassa olevien valokuvien alapuolella näkyvää plusmerkkiä (+).
    • Android: Valitse valokuva laitteesta napauttamalla Tiedosto. Napauta Kamera tallentaaksesi valokuvan laitteellesi Napauta FamilySearch liittääksesi Galleriassa olevia valokuvia tietyn henkilön muistoihin. Lisää valokuvia napauttamalla Galleriassa olevien valokuvien alapuolella näkyvää plusmerkkiä (+).

Lisää tarina Family Tree -mobiilisovelluksella:

1. Avaa henkilön tietosivu napauttamalla haluamasi henkilön nimeä.
  2. Napsauta Muistoja.
  3. Napauta oikean alakulman sinisessä ympyrässä olevaa plusmerkkiä (+ ).
  4. Napauta Kirjoita kertomus.
  5. Kirjoita kertomuksesi ja sen otsikko.
  6. Napauta kamerakuvaketta lisätäksesi valokuvia.
    • Apple iOS: Valitse enintään 10 kuvaa laitteeltasi, tai käytä kameratoimintoa kuvien ottamiseen. Napauta sitten Lataa.Muokkaa valokuvia ja napauta Tallenna. Lisää valokuvia napauttamalla Galleriassa olevien valokuvien alapuolella näkyvää plusmerkkiä (+).
    • Android: Valitse valokuva laitteesta napauttamalla Tiedosto. Napauta Kamera ottaaksesi uuden valokuvan laitteellesi. Napauta FamilySearch liittääksesi Galleriassa olevia valokuvia tietyn henkilön muistoihin. Lisää valokuvia napauttamalla Galleriassa olevien valokuvien alapuolella näkyvää plusmerkkiä (+).

Huomautus: Voit muokata tallennettua kertomusta milloin tahansa. Yksinkertaisesti avaa vain kertomus. Napauta valikkokuvaketta ja sen jälkeen Muokkaa.

Family Tree Lite

Family Tree Litessä ei ole Muistot-toimintoa.