Kuinka lataan muistoja FamilySearchiin?

Voit ladata valokuvia tai asiakirjoja FamilySearchin Muistoihin joko yksittäisinä tiedostoina tai useamman kohteen ryhmänä.

Tiedostomuotoa ja tiedostokokoa koskevat rajoitukset ovat:

• Asiakirjat: korkeintaan 15 megatavun kokoiset PDF-tiedostot. Muunna muut asiakirjamuodot kuten .doc- ja .docx-tiedostot PDF-tiedostoiksi ennen lataamista.
  • Valokuvat: korkeintaan 15 megatavun kokoiset jpg, png, tif ja bmp -tiedostomuodot.

Huom. Pidäthän mielessä, että PDF on ainoa tuettu tiedostotyyppi, joka voi sisältää useita sivuja.

Ennen kuin aloitat

Lue huolellisesti lähetyssopimus, jos sinulla on sisältöäsi koskevia kysymyksiä.

Vaiheet (Muistot-verkkosivusto)

1. Kirjaudu sisään osoitteessa familysearch.org.
  2. Napsauta näytön yläreunan valikkoriviltä kohtaa Muistot.
  3. Napsauta pudotusvalikosta Galleria.
  4. Napsauta vihreän ympyrän sisällä olevaa plusmerkkiä (+).
  5. Vedä ja pudota tietokoneeltasi sisältöä näytölle tai napsauta Valitse tiedostot.
  6. Jokainen valokuva täytyy merkitä tunnisteella erikseen, mutta voit itse päättää, kuinka monta lataat kerralla.

Vaiheet (henkilösivu)

1. Napsauta Muistoja-välilehteä.
  2. Napsauta joko Lataa valokuva tai Lataa asiakirja ja valitse tiedosto tietokoneeltasi.
  3. Lisää sellainen kohde, jonka olet jo ladannut, napsauttamalla Valitse galleriasta. Vedä ja pudota -ominaisuus ei ole käytettävissä muistojen lataamiseen henkilötietosivulla.

Useiden valokuvien lataamisen vaiheet

1. Etsi ensimmäinen valokuva ja napsauta sitä.
  2. Paina näppäimistön Vaihto-painiketta.
  3. Vaihto-painikkeen ollessa alas painettuna napsauta sen kuvaryhmän viimeistä valokuvaa, jonka haluat ladata.
  4. Näet luettelon korostuksella merkityistä liitteistä, jotka ovat valmiina ladattaviksi. Noudata näytöllä näkyviä kehotteita ja lataa kuvat.
  5. Valitaksesi valokuvaryhmän, jossa kuvat eivät ole peräkkäin, etsi ensimmäinen valokuva ja napsauta sitä.
  6. Paina ja pidä painettuna control-painiketta (Ctrl).
  7. Control-painikkeen ollessa painettuna napsauta niitä valokuvia, jotka haluat ladata. Noudata sitten näytöllä näkyviä kehotteita ja lataa kuvat.

Vaiheet (Muistot-mobiilisovellus)

1. Napauta ympyrässä olevaa plusmerkkiä (+).
  2. Napauta Lisää asiakirja tai Lisää valokuva.
  3. Napauta haluamaasi vaihtoehtoa:
    1. Android: Kamera tai Tiedosto
    2. Apple iOS: Ota valokuva, Kuvat tai Tiedostot

Valitse laitteeltasi tiedosto ja napauta Lataa. Voit myös käyttää sisällön tallentamiseen kameraominaisuutta. Muokkaa valokuvaa ja napauta Tallenna.

Vaiheet (Family Tree -mobiilisovellus)

1. Avaa henkilötietosivu napauttamalla.
  2. Napauta Muistot.
  3. Valitse plusmerkki (+).
  4. Napauta Lisää asiakirja tai Lisää valokuva.
  5. Valitse jokin vaihtoehto:
    1. Android: Kamera, Tiedosto tai FamilySearch-kokoelma.
    2. Apple iOS: Ota valokuva, Kuvat, Tiedostot tai FamilySearch-galleria.

Valitse tiedosto laitteeltasi tai galleriasta ja napauta Lataa. Voit myös käyttää sisällön tallentamiseen kameraominaisuutta. Muokkaa valokuvaa ja napauta Tallenna.

Family Tree Lite

Family Tree Liteen ei tällä hetkellä sisälly Muistot-ominaisuutta.

Kun olet valmis

Jos värit näkyvät FamilySearchissa vastakkaisina (kuin negatiivina), poista valokuva, muunna se eri tiedostomuotoon ja lataa uudestaan. Merkitse erikseen tunnisteella kukin valokuva ja asiakirja linkittääksesi ne Family Treessä olevaan henkilöön. Lisää otsikko, tapahtuman päivämäärä, tapahtuman paikka ja kuvaus, jotta muistosi on helpompi löytää.

Family Treessä henkilöön liittyvät muistot näkyvät niiden lisäämisjärjestyksessä. Järjestystä ei voi vaihtaa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Kuinka lisään valokuvaan, kertomukseen, asiakirjaan tai äänitallenteeseen otsikon tai muokkaan sitä?
Miksi valokuvani tai asiakirjani ei ole vielä latautunut?
Kuinka merkitsen tunnisteella esivanhempiini tai sukulaisiini liittyviä muistoja Family Treessä?
Mitä sääntöjä on muistojen lataamiseen familysearch.org-sivustolle?