Miten etsin historiallisia asiakirjoja paikan perusteella tai käyttämällä maailmankarttaa?

Hae historiallisista asiakirjoista -sivulla on Hae paikan perusteella -osio. Tämän vaihtoehdon avulla voit tarkastella paikkakohtaisia työkaluja ja resursseja. Kun olet syöttänyt paikan, järjestelmä siirtyy kyseisen maan, osavaltion tai provinssin tutkimussivulle. Tutkimussivulla on seuraavat kohteet:

• Linkki paikan wiki-sivulle.
  • Oppikurssit
  • Indeksoidut historialliset asiakirjat
  • Nykyiset indeksointiprojektit
  • Vain kuvina olevat historialliset asiakirjat
  • Luetteloaineisto

Ennen kuin aloitat

Huomaa Haku paikan perusteella -toiminnon rajoitukset:

• Yhdysvaltojen, Kanadan ja Meksikon osalta hakua on mahdollista rajata osavaltion tai provinssin tasolle.
  • Kaikkien muiden maiden tiedot näytetään maan tasolla.

Voit etsiä paikallisia tietoja käyttämällä muita FamilySearchin hakutyökaluja.

Vaiheet (sivusto)

1. Kirjaudu FamilySearch.org-sivustolle.
  2. Napsauta sivun ylälaidassa Hae
  3. Napsauta Asiakirjoja.
  4. Suorita Hae paikan perusteella -kohdassa jokin seuraavista toimenpiteistä:
    • Kirjoita hakemasi paikan nimi kenttään.
    • Valitse paikka kartalta napsauttamalla Selaa paikkoja. Napsauta kartalla olevaa aluetta ja napsauta sitten tarkkaa paikkaa oikealla olevassa paneelissa.
  5. Kirjoita hakuehdot.
  6. Valitse kokoelmat, joista haluat tehdä haun:
    • Jos haluat hakea kaikista kokoelmista kerralla, jätä kaikki valintaruudut tyhjiksi.
    • Voit rajata hakua napsauttamalla valintaruutuja niiden kokoelmien nimien kohdalla, joista haluat tehdä hakuja. (Napsauta Näytä kaikki, jotta näet koko luettelon).
  7. Napsauta Hae.

Vaiheet (mobiilisovellus)

1. Sukupuu-mobiilisovelluksessa näytetään seuraavat lisävaihtoehdot:
    • Android: Napauta näytön vasemmassa ylälaidassa kolmea viivaa.
    • Apple iOS: Napauta näytön oikeassa alalaidassa kolmea pistettä.
  2. Napauta Hae historiallisista asiakirjoista.
  3. Vieritä alas Hae paikan perusteella -kohtaan.
    1. Kirjoita hakukenttään maa, provinssi tai osavaltio.
    2. Napauta Selaa paikkoja ja napauta aluetta tai tiettyä paikkaa oikealla.
  4. Kirjoita hakuehdot.
  5. Valitse kokoelmat, joista haluat tehdä haun:
    • Jos haluat hakea kaikista kokoelmista kerralla, jätä kaikki valintaruudut tyhjiksi.
    • Voit rajata hakua napauttamalla valintaruutuja niiden kokoelmien nimien kohdalla, joista haluat tehdä hakuja. (Näet koko luettelon napsauttamalla Näytä kaikki).
  6. Napauta Hae.

Vaiheet (Family Tree Lite)

Historiallisia asiakirjoja -toiminto ei tällä hetkellä ole käytettävissä Family Tree Litessä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Historiallisten asiakirjojen hakuvinkit
Miten haen kaikista historiallisten asiakirjojen kokoelmista samanaikaisesti?
Miten löydän tietyn kokoelman historiallisista asiakirjoista ja teen hakuja siitä?
Miten näen luettelon kaikista historiallisissa asiakirjoissa olevista asiakirjakokoelmista?
Miten löydän kuvan historiallisten asiakirjojen indeksoimattomasta kokoelmasta?
Näin hyödynnät hakua parhaiten: Tee hakuja asiakirjoihin -sivun käyttäminen