Kuinka käytän Family Treessä olevaa viuhkakaavionäkymää?

Viuhkakaavionäkymällä on useita etuja:

• Voit nähdä jopa seitsemän esivanhempiesi sukupolvea kerralla.
  • Voit huomata, missä sukulinjat loppuvat eli mistä puuttuu tietoja.
  • Voit nähdä, missä maissa eri esivanhemmat syntyivät ja keistä esivanhemmista on valokuvia, kertomuksia ja lähteitä liitettynä henkilösivuille.
  • Voit sekä katsella viuhkakaaviota näytöllä että muuttaa sen PDF-tiedostoksi tulostamista varten.

Vaiheet (sivusto)

1. Napsauta ylävalikossa kohtaa Family Tree ja napsauta sitten Sukupuu.
  2. Napsauta sukutaulunäkymän oikeassa yläkulmassa nykyisen näkymän nimeä (esimerkiksi Vaaka) ja sitten Viuhkakaavio.
  3. Napsauta tehdäksesi seuraavat toimet:
    • Valitse näytettävien sukupolvien määrä.
    • Valitse, haluatko kaavion näyttävän sukulinjat, syntymämaan,lähteet, kertomukset, valokuvat tai tutkimusohjeita. Tiedot sisältyvät kaavion tulostettuun versioon (ks. Vaihe 8).
    • Vaihda värit vastakkaisiksi.
    • Tulosta viuhkakaavio koskien enintään seitsemää sukupolvea (neljä on vähimmäismäärä). Tulostetussa kaaviossa on seuraavat tiedot: sukulinjat, syntymämaa, lähteet, kertomukset, valokuvat ja tutkimusohjeita.
  4. Jos päähenkilöllä oli enemmän kuin viisi lasta, napsauta > nähdäksesi loput.
  5. Siirrä eri henkilö kaavion keskikohtaan napsauttamalla henkilön nimeä ja napsauttamalla sitten sukupuu.

Apple iOS Family Tree -mobiilisovelluksen vaiheet

1. Napauta sukutaulussasi alaoikealla olevaa kohtaa
  2. Napauta sukutaulunäkymässä olevaa kohtaa .
  3. Valitse, kuinka kaavio näytetään: oletusnäkymä, syntymämaa, lähteet, kertomukset, valokuvat, tutkimusohjeita.
  4. Napauta sukutaulun alla yläreunassa [lukumäärä] sukupolvea. Valitse näytettävien sukupolvien lukumäärä napauttamalla.
  5. (Valinnainen) Jos päähenkilöllä oli yli viisi lasta, napauta > nähdäksesi loput.
  6. (Valinnainen) Voit siirtää eri henkilön pääkohtaan. Napauta nimeä ja napauta sitten kolmea pistettä (…) oikeassa yläkulmassa. Napauta Näytä tämä sukupuu.

Android Family Tree -mobiilisovelluksen vaiheet

1. Napauta vasemmassa yläkulmassa olevaa kolmen viivan kuvaketta
  2. Napauta Asetukset.
  3. Napauta Sovellus.
  4. Napauta Ota käyttöön viuhkakaavionäkymä.
  5. Palaa sukupuuhun napauttamalla vasenta nuolta kaksi kertaa.
  6. Napauta taulukon oikeassa alakulmassa
  7. Napauta uuden ruudun yläreunassa [lukumäärä] sukupolvea. Valitse näytettavien sukupolvien lukumäärä napauttamalla.
  8. Valitse napauttamalla, haluatko kaavion näyttävän sukulinjat, syntymämaan,lähteet, kertomukset, valokuvat tai tutkimusohjeita.
  9. Laita sormi valintaruudun yläreunaan ja pyyhkäise alas.
  10. (Valinnainen) Jos päähenkilöllä oli yli viisi lasta, napauta > nähdäksesi loput.
  11. (Valinnainen) Voit siirtää eri henkilön pääkohtaan. Napauta nimeä ja napauta sitten kolmea pistettä (…) oikeassa yläkulmassa. Napauta Näytä tämä sukupuu.

Vaiheet (Family Tree Lite)

Et voi näyttää viuhkakaaviota Family Tree Litessa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Mitä eri sukutaulunäkymiä on Family Treessä?
Kuinka vaihdan vanhempien tai puolisoiden järjestystä ja muutan sukulinjojen näyttämistä Family Treessä?