Kuinka asetan ensisijaisen puolison tai vanhemmat Family Treessä?

Family Treessä henkilöllä voi olla enemmän kuin yksi puoliso tai vanhemmat. Tässä tapauksessa voit valita ensisijaisen puolison tai vanhemmat sukutaulunäkymää varten.

Ensisijaisen puolison tai vanhempien asettamisen vaikutukset:

• Näet henkilösivulla kaikki puolisot ja vanhemmat.
  • Näet vain ensisijaisen puolison ja vanhemmat sukutaulunäkymissä ja tulostetuissa perheryhmälomakkeissa. Vain ensisijaisen puolison tai vanhempien jälkeläiset ja esivanhemmat näkyvät.
  • Vain sinä näet ensisijaiselle puolisolle tai vanhemmille tekemäsi muutokset. Muut käyttäjät voivat tehdä omat valintansa.
  • Ensisijaisen puolison tai vanhempien asetukset säilyvät, kunnes muutat niitä.
  • Ensisijaisen puolison tai vanhempien asettaminen vaikuttaa siihen, kuinka lähdelinkitin toimii. Lähdelinkitin linjaa vain kyseisen pariskunnan ensisijaisen puolison ja lapset.
  • Henkilösivulla pariskunnat näkyvät vihkimispäivän mukaan. Ensisijaisten vanhempien asettaminen ei vaikuta järjestykseen, jossa vanhemmat näytetään lapsen henkilösivulla.

Vaiheet (sivusto)

Vaakasuuntainen näkymä

1. Napsauta ylävalikossa kohtaa Family Tree ja napsauta sitten Sukupuu.
  2. Napsauta sukupuunäytön oikeassa yläkulmassa sukutaulunäkymää ja valitse sitten Vaaka.
  3. Etsi henkilö, jolla on useita puolisoita tai vanhempia.
    • Jos valitset ensisijaista puolisoa, siirrä pariskunta pääkohtaan.
    • Jos valitset ensisijaista vanhempaa, siirrä lapsi pääkohtaan.
  4. Näet muut puolisot tai vanhemmat napsauttamalla alaspäin osoittavaa nuolta.
    • Valitse ensisijaiset puolisot käyttämällä puolison nimen vieressä olevaa nuolta.
    • Jos valitset ensisijaisia vanhempia, nuoli sijaitsee vanhempien ruudun vasemmalla puolella.
  5. Napsauta ensisijaista puolisoa tai vanhempia.

Henkilösivu

1. Napsauta ylävalikossa kohtaa Family Tree ja napsauta sitten Sukupuu.
  2. Etsi henkilö, jolla on useita puolisoita tai vanhempia.
  3. Napsauta tämän henkilön nimeä. Napsauta ponnahdusikkunassa henkilön nimeä uudelleen.
  4. Napsauta Tiedot-välilehteä.
  5. Vieritä Lähisukulaiset-kohdan alaosaan.
  6. Napsauta Aseta ensisijaiset.
  7. Napsauta ponnahdusikkunassa joko Ensisijainen puoliso tai Ensisijaiset vanhemmat -välilehteä.
  8. Napsauta ensisijaisia puolisoita tai vanhempia.
  9. Napsauta Tallenna.

Vaiheet (mobiilisovellus)

1. Etsi Family Tree -sovelluksessa sen henkilön nimi, jonka kohdalla näkyy ei-ensisijainen puoliso tai vanhempi, ja napauta nimeä.
  2. Napauta nimen alapuolella olevassa palkissa puolisoita tai vanhempia.
  3. Napauta pientä harmaata nuolta ensisijaisen puolison tai vanhemman oikealla puolella.
  4. Napauta Ensisijainen puoliso- tai Ensisijainen vanhempi -kohdan vieressä olevaa ympyrää.
  5. Kun palaat sukupuuhun, ensisijainen puoliso tai vanhempi on nyt näkyvissä.

Vaiheet (Family Tree Lite)

Family Tree Lite ei salli sinun valita ensisijaisia puolisoita tai vanhempia.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Mitä vaakanäkymä tekee Family Treessä?