Hvordan vedhæfter jeg tip til optegnelser i Family Tree?

Tip til optegnelser er en god måde at forbedre fortællingen om dine aner på Family Tree. De vises på dine aners profil, når computeren finder en ny kilde, der kan indeholde deres oplysninger. Du kan undersøge kilden og beslutte, om den skal vedhæftes til deres profil eller ej.

Vedhæft alle præcise tip til optegnelser, selv om de ser ud til at være dubletter. Knappen "ikke et match" bør kun bruges, hvis kilden rent faktisk ikke har oplysninger om anen.

Trin (hjemmeside)

1. Find et tip til en optegnelse på FamilySearch-hjemmesiden.Du kan finde dem på disse steder:
    • På hjemmesiden på listen over anbefalede opgaver
    • I Family Tree i alle visninger. Visningerne liggende, stående, første ane eller efterkommere viser tip til optegnelse-ikoner, som ser således ud: eller , hvorimod Fan Chart visning viser tip til optegnelser, hvis du klikker på Hjælp til research. Hvis nogen har tip til optegnelser, bliver felterne blå.
    • På den højre side af Family Tree personsiden i feltet Hjælp til research
  2. Klik på et tip og klik derefter Gennemgå og Vedhæft.
  3. Sørg for, at personer til venstre er korrekt opstillet i forhold til personer til højre på siden Kildelinker.
    1. Find den forkert placerede person på venstre side af skærmen, og afgør, hvor vedkommende skal stå.
    2. Hvis sektionen børn,forældre eller søskende er sammenklappet (ikke udvidet), skal du klikke på Åbn-linket så du kan flytte tippet til det rette sted.
    3. Klik på den forkert opstillede persons navn, og hold museknappen nede.
    4. Træk personen til det rigtige sted på skærmen.
  4. Hvis den forkerte ægtefælle eller forældre vises i højre side af skærmen, skal du ændre til de korrekte oplysninger:
    1. Klik på Alle ægtefæller > eller Alle forældre>.
    2. Klik på den rigtige ægtefælle eller forældre.
    3. Hvis den historiske optegnelse angiver en ægtefælle eller forældre, der ikke er i Family Tree, skal du klikke på (ingen af ovenstående).
  5. Afgør, om tippet til optegnelser er et godt match:
    1. For hver person skal du klikke på linket Sammenlign (papirclips-ikon) hvis sektionen ikke åbnes automatisk.
    2. Sammenlign navne, datoer, forhold og steder.
    3. Beslut, om tippet til optegnelser til venstre handler om personen eller familien, der er vist til højre. Hvis det er, kan du fortsætte. Hvis det ikke er, skal du klikke på Ikke et match, indtaste en forklaring og klikke OK.
  6. Hvis optegnelsen er et godt match, skal du vedhæfte den til alle personer i Family Tree, som den matcher:
    1. Vend tilbage til personen i fokus, og klik på linket Sammenlign, som er mellem skærmens to sider.
    2. Hvis optegnelsen indeholder oplysninger, som mangler i Family Tree, skal du klikke + Tilføj. Du kan ikke erstatte oplysninger, der allerede findes i Family Tree, med bedre oplysninger fra optegnelsen. Foretag disse opdateringer manuelt.
    3. Giv en begrundelse.
    4. Klik på Tilføj.
    5. Gentag dette trin for hver person i den historiske optegnelse.
  7. For at vedhæfte kilden til svigerforældre, bedsteforældre eller andre slægtninge, der ikke vises på den aktuelle skærm, skal du ændre personen i fokus:
    1. Klik på Skift i venstre side af skærmen.
    2. Klik på en ny person i fokus.
    3. Sørg for, at den samme person er valgt i højre side af skærmen. Hvis ikke, skal du klikke på Skift i højre side af skærmen.
    4. Klik på personen, eller indtast personens id-nummer.
    5. Klik på Skift person i fokus.
  8. For at se om de faktiske optegnelser indeholder yderligere oplysninger, skal du klikke Vis billede.
  9. Når datoer eller steder er ufuldstændige, kan du rette dem.
    • Foretag en behørig ændring for at få vist den korrekte dato.
    • Tilføj en detaljeret note for at forklare, hvordan du kom frem til datoen og henvis til kilden.

Trin (mobilapp)

Nogle optegnelser åbner den mobile version af kildelinker. Dette fungerer mere som de instruktioner, der findes i området Hjemmeside i denne artikel.

1. Find et tip til optegnelser-ikon i Family Tree-mobilappen. Du kan finde dem på disse steder:
    • På listen Forfædre med opgaver.
    • Med en persons oplysninger øverst på skærmen over navnet.
  2. Tryk på tip til optegnelser-ikonet, derefter på den optegnelse, du vil sammenligne, og derefter Sammenlign.
  3. Sammenlign oplysningerne på begge sider af skærmen.
  4. Hvis oplysningerne til venstre (dokumentet) ikke er i Family Tree, og du ønsker at tilføje det, skal du bruge en af følgende:
    • Tilføj: Tryk her for at tilføje manglende oplysninger til Family Tree.
    • Blyantsikon: Tryk her for at redigere det, der allerede er i Family Tree eller at erstatte det, der er i Family Tree, med det, der står i dokumentet.
  5. Hvis dokumentet matcher personen fra træet, skal du trykke på Ja, vedhæft. Ellers skal du trykke på Ikke et match.
  6. Hvis dokumentet også indeholder oplysninger om andre familiemedlemmer, skal du trykke på Gennemgå andre.
  7. Gennemgå hver person:
    • Hvis dokumentet er et match, men endnu ikke er vedhæftet personen, skal du rulle ned og trykke på Ja, vedhæft.
    • Hvis dokumentet ikke er et match, skal du trykke Ikke et match.
    • Hvis dokumentet allerede er vedhæftet den korrekte person, skal du trykke på Næste for at gå til næste familiemedlem.
    • Hvis dokumentet er vedhæftet den forkerte person, skal trykke på Frigør.
  8. Når du har gennemgået alle familiemedlemmer, skal du trykke på Udført.

Trin (Family Tree Lite)

Family Tree Lite har ikke tip til optegnelser.