Wat is er nieuw bij het indexeren — juni 2016

8 July 2016  - by 

indexing-logoOp woensdag 15 juni is het indexeringsprogramma bijgewerkt met enkele wijzigingen ter verbetering van de indexeringservaring. Hier volgt meer informatie over enkele van de belangrijkere wijzigingen.

Arbitrageresultaten

Eén wijziging in het indexeringsprogramma is het arbitrageresultatenpercentage dat in de tab Arbitrageresultaten te vinden was. Dit percentage is volledig uit het programma verwijderd.

Nadat we heel veel indexeerders geênqueteerd hadden, waren we er achter gekomen dat een aantal indexeerders weliswaar persoonlijke voldoening aan dat cijfer ontleende en het gebruikte om zichzelf te motiveren, maar dat een veel groter aantal vrijwilligers zich ontmoedigd voelt als dat percentage daalt. Sommigen zijn als gevolg daarvan zelfs met indexeren gestopt. Wij vinden dat dit getal geen juiste weergave van de bijdrage van de indexeerder als geheel is. Het is niet meer dan een weergave van hoe vaak de geïndexeerde waarden overeenstemmen met de mening van de arbiter.

Kwaliteit is en blijft een prioriteit. Met een klik op de knop Controlebatches kunt u toch nog zien hoe uw batches gearbitreerd zijn. Indexeerders die ernaar streven om zich te verbeteren, kunnen het werk van arbiters nog steeds nakijken en de arbitrageresultaten voor een bepaalde batch bekijken, maar de arbitragewijzigingen worden niet meer gecombineerd om een algeheel percentage te vermelden. Vrijwilligers hoeven dat getal niet te weten om zich te verzekeren dat ze hun best doen en te begrijpen hoe nuttig ze zijn voor mensen die naar gegevens van hun voorouders op zoek zijn.

Updates en verwijderen van helplinks

Ten tweede zijn heel veel hulpjes en links geconsolideerd en bijgewerkt. Een van die wijzigingen is het verwijderen van de F1-helpinformatie. We begrijpen dat veel mensen die helpinformatie regelmatig gebruiken, maar veel ervan is inmiddels verouderd. U kunt de meest recente helpinformatie vinden door de helpartikelen op FamilySearch.org/indexing/help te doorzoeken. Wij moedigen iedereen aan om die informatie bij het zoeken naar antwoorden te gebruiken.

 

Comments are closed.